După mulţi ani în care a absentat de la competiţiile importante, reprezentative pentru boxul de înaltă performanţă, Argeşul revine în prim-plan datorită primului club privat de box din Argeş, „Clubul Sportiv Preda”.

Consiliul Judeţean Argeş a decis, de curând, să se alăture în proiectul sugestiv intitulat „Renaşterea boxului argeşean”. Week-end trecut, patru sportivi ai clubului au participat la turneul final al Campionatelor Naţionale de Box pentru Seniori.

Cei patru, care au boxat la categoriile 60 de kg – Florin Anghel, 64 de kg – Cosmin Poşircă, 69 de kg – Alin şi 81 kg – Cătălin Nasta sunt pregătiţi de maestrul Gheorghe Preda, antrenor emerit, Fiu  al Argeşului, decorat pentru reuşitele sale de Preşedintele României cu Ordinul Credincios, nimeni altul decât cel ce a reuşit performanţa de a aduce în judeţ un titlu mondial la box amator prin Crinu Olteanu, la Houston în 1999. Odată cu retragerea sa din activitate, marea performanţă în boxul local a devenit doar o amintire, lucru cu care acesta nu s-a împăcat însă.

În urmă cu trei ani, cei doi fii ai săi, Octavian şi Dan, unul manager, celălalt antrenor, au decis să îl convingă să se întoarcă în sala de antrenament, pentru a-şi pune în continuare experienţa la dispoziţia unei noi generaţii de tineri dornici de a face lucruri importante. Astfel, după o perioadă de pregătire intensă, rezultatele nu au întârziat să apară. Participarea celor patru la Campionatele Naţionale reprezintă deja un mare progres pentru boxul argeşean.
Proiectul pus pe picioare, cel de a crea condiţiile în Argeş pentru apariţia unei noi pleiade de sportivi de valoare,  este acum sprijinit şi de Consiliul Judeţean. „Semnarea protocolului de colaborare reprezintă pentru noi, cu siguranţă, un pas înainte spre marea performanţă. Ne bucură faptul că am obţinut încrederea Consiliului Judeţean şi a preşedintelui Nicolescu, şi că noi am fost aceia care, prin tradiţie şi seriozitatea dovedită  până acum, am convins conducerea judeţului că merită să îşi întoarcă faţa către box. Sperăm că,  împreună, vom reuşi cu adevărat să readucem boxul la nivelul de performanţă unde a fost odată! Participarea la Naţionale a fost doar primul pas. Avem planuri mari pentru viitor, inclusiv organizarea la Piteşti, în curând, a unui turneu de box de înaltă valoare competiţională, pe care vrem să îl facem reprezentativ pentru Argeş. Avem deja o experienţă, gala de succes organizată toamna trecută împreună cu Magic Safe Security, partenerul şi sponsorul nostru”, spune Octavian Preda, preşedintele clubului.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI