Ca în fiecare an, manifestarea dedicată Zilei comunei Bârla, organizată de primarul Ion Neacşu adună mii de oameni din localitate, dar şi din comunele învecinate.

„Hora de la Bârla” este unul dintre cele mai importante evenimente folclorice din Argeş, ajuns la cea de-a IX–a ediţie. Duminica trecută, cu ocazia Zilei comunei Bârla, mii de oameni s-au adunat pentru a vedea excepţionalul spectacol folcloric, organizat de primarul Ion Neacşu.

Manifestarea a strâns laolaltă o mulţime de personalităţi politice ale judeţului, care au venit alături de cetăţenii din comună să cinstească tradiţiile locului, dar şi pe primarul Neacşu. Programul, pus la punct până la ultimul detaliu de primar, a fost şi el unul pe măsura aşteptărilor. Sărbătoarea a deputat cu spectacolele oferite de formaţiile de căluşari din Bârla, Piteşti, Stolnici şi Lunca Corbului, iar petrecerea s-a întins cu mult după miezul nopţii, ca orice sărbătoare câmpenească ce se respectă. Notorietatea „Horei de la Bârla” a depăşit graniţele judeţului şi asta datorită implicării personale a primarului Ion Neacşu, cel care a şi activat, vreme de 25 de ani, în ansamblul comunei.
Primarul Ion Neacşu a declarat că, prin această sărbătoare, comuna Bârla devine cunoscută în toată ţara: „Ziua comunei Bârla este o sărbătoare pentru cetăţeni, pentru toată lumea, şi eu îi invit pe toţi cei care au plăcerea să petreacă alături de noi. Acelaşi lucru l-am făcut în fiecare an şi aşa voi face şi pe viitor. Pentru mine contează foarte mult oamenii din comuna mea. Mă bucur că am putut şi că pot să le ofer astfel de momente şi că, prin această sărbătoare, comuna Bârla devine cunoscută în toată ţara prin ceea ce are ea mai frumos, adică tradiţii şi folclor“, a declarat primarul Ion Neacşu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI