EXTRAVAGANŢĂ Pe lângă coroana regală, sceptru, sigiliu, o altă bijuterie a Casei Regale din Costeşti este un telefon din aur marca GoldVish, bătut cu diamante. Deşi este funcţional, Majestatea Sa de la Costeşti nu foloseşte telefonul decât atunci când participă la evenimente speciale. Telefoanele GoldVish se numără printre cele mai exclusiviste mărci din lume. Sunt învelite în aur de 18 karate şi încrustate cu diamante. Telefoanele sunt disponibile în culoarea galben, alb sau auriu, în ediţii limitate şi pot fi personalizate la cerere. Handseturile includ diamante de calitate VVS, o gamă extrem de rară, elita din punct de vedere gradare-claritate. Cel mai scump telefon din această gamă a fost prezentat la Londra în 2008, iar valoarea sa a fost de 1 milion de euro.
În vara lui 2006, când Dan Stănescu avea încă rangul de prinţ al Casei Regale de la Costeşti, s-a gândit că era momentul prielnic să-i cumpere tatălui său, Regele Ilie Badea Stănescu, un cadou pe măsura rangului. Aşa că prinţul moştenitor, actualul rege la ţiganilor, Dan Stănescu i-a comandat tatălui său un telefon marca GoldVish.
Aparatul este confecţionat integral din aur de 18 karate şi este bătut cu diamante de 120 de karate. În plus, pe spate are piele de crocodil, iar greutatea lui se apropie de un kilogram. Cu toate că Dan Stănescu a refuzat să divulge suma pe care a plătit-o pentru achiziţionarea telefonului, acesta ne-a declarat, în schimb, că, dacă se duce cu el la o bancă şi-l pune gaj, poate primi lejer un credit în valoare de aproximativ 400.000 de euro.
Cum telefonul face parte din bijuteriile Casei Regale din Costeşti, alături de coroană, sceptrul regal, sigiliul domnesc şi alte însemne, toate din aur bătute cu diamante, bijuteria de la GoldVish este păstrată de Dan Stănescu în seiful familiei. Deşi vorbim, până la urmă, de un telefon mobil, Dan Stănescu nu foloseşte zilnic aparatul, acesta fiind purtat de rege doar la marile evenimente la care este invitat.
Tot despre telefon, regele Stănescu a povestit că i s-a dat şi un număr special de urgenţă la care poate suna ori de câte ori aparatul nu funcţionează. „Nu valoarea în sine mă face să ţin la acest telefon din aur bătut cu diamante, ci faptul că este cadoul pe care eu i l-am făcut răposatului meu tată, Regele Ilie Badea Stănescu, şi pe care acesta l-a pus la loc de cinste lângă alte bijuterii ale Casei Regale din Costeşti”, a mai spus Dan Stănescu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI