Strategie de marketing absolut neobişnuită din partea lanţului de farmacii Sensiblu, care deţine mai multe puncte de comercializare la Piteşti. A deschis două farmacii pe aceeaşi stradă şi, mai mult, aşezate faţă în faţă, la nici 10 metri una faţă de alta. Farmaciile au fost amplasate vizavi una de cealaltă, chiar lângă Spitalul Judeţean, pe aceeaşi străduţă, au cam acelaşi spaţiu comercial şi de depozitare.

Cele două farmacii au aceeaşi marfă şi practică aceleaşi preţuri, iar dacă priveşti mai atent, din interiorul uneia dintre ele poţi vedea fără prea mari eforturi ce medicamente se cumpără în cealaltă.
Dacă în ceea ce-i priveşte pe cei de la Sensiblu lucrurile sunt clare, fiindcă ambele farmacii funcţionează sub brandul lor, cu siguranţă că nu la fel de bine se simt farmacistele care, de multe ori, sunt încurcate de clienţii trimişi cu dedicaţie de medicii de la Spitalul Judeţean. Pentru că, dacă omul este trimis la farmacia Sensiblu, acesta, de multe ori, uită să-l mai întrebe pe medic: „La care dintre ele? La cea din stânga sau la cea din dreapta?”

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI