Regele a murit, trăiască regele!

Luni, Dragobetele nu a reprezentat Ziua Îndrăgostiţilor în PSD Argeş, ci mai degrabă ziua revocării şi a suspendării lui Constantin Nicolescu, atât din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, cât şi din cea de preşedinte al PSD Argeş. Şi cum „dragostea se face în minim doi“, dacă Nicolescu a fost cel decapitat, primarul Piteştiului a fost cel avansat de Victor Ponta, care, imediat după închiderea şedinţei de Birou Permanent, a declarat că liderul PSD Argeş a fost suspendat din funcţia de şef al organizaţiei judeţene şi înlocuit cu Tudor Pendiuc. Deci…Regele a murit, trăiască regele!

Politica internă…

Numirea lui Pendiuc în fruntea PSD Argeş va schimba total jocurile politice făcute în interiorul partidului. În primul rând, Pendiuc, faţă de Nicolescu, nu datorează nimic nimănui în PSD Argeş. Nu a fost coleg la Dacia cu niciun primar din PSD, nu este cetăţean de onoare în nicio comună, iar despre avansarea sa în partid nimeni nu poate să spună că a pus umărul, deoarece, atunci când s-a înscris la social-democraţi, în anul 2000, Tudor Pendiuc era deja primar al Piteştiului din partea PD. Mai mult decât atât, niciun primar din PSD nu poate să-i spună lui Pendiuc că i-a adus voturi, situaţie des întâlnită în cazul lui Constantin Nicolescu, cel care trebuia să facă tot felul de concesii faţă de edilii din partid, care la fiecare rând de alegeri, deveneau aspiratoare de voturi pentru Consiliul Judeţean şi, implicit, funcţia de preşedinte.

Politica externă…

În ce priveşte „politica externă“ pe care Tudor Pendiuc o va face în raport cu celelalte partide din Argeş, aici lucrurile sunt şi mai clare. Primarul Piteştiului a dovedit de nenumărate ori că nu face concesii de dragul de a face, nici chiar atunci când partidul i-o cere. O dovadă în acest sens şi care spune totul este şi faptul că Pendiuc a refuzat să le ofere celor din PNL, după alegerile locale, postul de viceprimar al Piteştiului, deşi acest lucru era trecut în protocolul USL de la Argeş.
Tot în lupta cu adversarii politici, Tudor Pendiuc s-a dovedit mult mai şiret faţă de Nicolescu. Vulpe bătrână, primarul Piteştiului nu s-a aruncat la alegerile locale din 2012 să împartă posturile de consilieri locali după cum cereau colegii de alianţă, liberali şi conservatori, ci mai întâi şi-a stabilit o majoritate confortabilă din PSD, apoi a trecut la negocieri. Un lucru pe care Nicolescu l-a trecut cu vederea, iar acum, în cazul în care PNL-ul va ieşi de la guvernare, PSD-ul va pierde, pentru prima dată în istoria sa, majoritatea în Consiliul Judeţean, deoarece deţine doar 15 posturi din cele 34 de consilieri judeţeni.

Politica familială

Şi la acest capitol, Tudor Pendiuc stă mult mai bine decât predecesorul său, Constantin Nicolescu. Oltean get-beget, primarul Piteştiului nu are o mulţime de nepoţi şi alte rude de gradul II sau III pe care a trebuit să le târască după el prin PSD şi să le ofere o funcţie, lucru de care Nicolescu a fost acuzat de nenumărate ori chiar de oamenii din propriul partid.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.