„PSD-iştii au făcut chefuri de sute de milioane la Vila Florica”

DEMAGOG Declaraţia de mai sus îi aparţine deputatului liberal Andrei Gerea, care, în legislatura 2004 – 2008, în calitatea sa de membru în Alianţa D.A., ataca înverşunat PSD-ul de la tribuna Parlamentului. Astăzi, acelaşi deputat, dar membru al Alianţei USL, laudă PSD şi atacă PDL. Unul dintre cei mai critici politicieni ai USL Argeş la adresa actualei Puteri, este deputatul liberal Andrei Gerea. Când prinde microfonul la conferinţele de presă, începe să dea de toţi pereţii cu PDL-iştii, de numai rămâne nimic din Băsescu şi Boc. După ce termină cu cei din fruntea ţării, Gerea revine cu picioarele pe pământ argeşean şi-i ia „la omor” pe oamenii senatorului Mircea Andrei. Din hoţi şi golani, nu-i scoate pe democrat-liberalii argeşeni. Un lucru până la urmă normal, din punctul de vedere al unui parlamentar aflat în Opoziţie.

Întrebarea care se pune este următoarea: este credibil deputatul Andrei Gerea când face astfel de afirmaţii? Niciodată. Un demagog şi nimic mai mult. Pentru a creiona şi mai bine portretul de politician de mucava al lui Gerea, o să redăm o intervenţie virulentă la adresa PSD, pe care acesta a avut-o în Parlamentul României, în primul său mandat ca deputat liberal de Argeş, în legislatura 2004 -2008, atunci când făcea parte din Alianţa „Dreptate şi Adevăr” (D.A.). O alianţă creată în 2004 de PNL şi PD împotriva „baronilor” din PSD. Redăm, pentru început, declaraţia făcută de Andrei Gerea la microfonul Camerei Deputaţilor, după care, la final, vom face o interesantă comparaţie între ceea ce spunea deputatul atunci şi ce scoate pe gură acum.

Şedinţa Camerei Deputaţilor din 11 octombrie 2005

Stimaţi colegi,
„Vila Florica de la Ştefăneşti, judeţul Argeş, este, cu siguranţă, locul cu cea mai bogată încărcătură spirituală pentru liberalii din România (…). Din păcate, ceea ce se întâmplă astăzi cu acest loc unic pentru PNL nu mai are nimic în comun cu valorile şi spiritul promovate de Brătieni şi, ceea ce este mult mai grav, nu mai are nimic în comun nici cu legile statului român. Prima măsură aberantă ce s-a luat în acest caz a fost aplicarea Legii nr. 743/2001, prin care fondurile pentru Centrul Cultural Brătianu au fost trecute din administrarea directă a Ministerului Culturii în cea a Consiliului Judeţean Argeş. Cu alte cuvinte, angajaţii vilei erau subordonaţi ministerului, dar Centrul era finanţat de Consiliul Judeţean. A fost prima neregulă ce a deschis calea abuzurilor ce s-au perpetuat până astăzi. Centrul Cultural Brătianu a fost transformat, prin voinţa „greilor” PSD-işti din judeţ, într-un loc al „întâlnirilor de taină”, ferit de ochii indiscreţilor, unde se puteau da chiolhanuri răsunătoare. Dacă ar fi să amintim doar numeroasele facturi neachitate ale preşedintelui TSD, domnul Victor Ponta, ne dăm seama cam care a fost ideea de „cultură” a domnilor de la PSD. Cât respect au avut ei pentru amintirea Brătienilor se vede din notele de plată de zeci şi sute de milioane de lei pentru băuturi scumpe şi mâncăruri alese, pe care şi le-au orânduit domnii social-democraţi pentru relaxare şi odihnă. Halal social-democraţie au unii indivizi, care aruncă bani în neştire pe chefuri monstru! Poate ne va lămuri şi pe noi domnul Ponta ce legătură au vinurile scumpe şi fripturile cu „realizarea unui program cultural care vizează integrarea monumentului istoric”. Şi poate ne mai explică tot stimatul domn când afla domnia sa despre „contribuţia familiei Brătianu la dezvoltarea spiritualităţii româneşti”. În timpul petrecerilor, sau după ce se trezea dimineaţa în casa în care au trăit Brătienii?
Desigur că toate faptele pe care vi le-am expus prezintă o gravitate deosebită. Însă, oricât de greu ar părea, încălcările flagrante ale legii au fost făcute abia în lunile iulie şi august ale acestui an. Atunci, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a hotărât că PSD trebuie să aibă controlul total al Centrului Brătianu. Nu de alta, dar chefurile trebuiau să continue, chiar dacă alegerile fuseseră pierdute. Aşadar, fosta directoare a Centrului, doamna Lenuţa Stanciu, trebuia înlăturată deoarece, evident, putea furniza prea multe informaţii despre ceea ce se petrecuse la Vila Florica. Mai mult decât atât, directoarea a fost împroşcată cu noroi în presa locală, aducându-i-se acuzaţii calomnioase şi discreditându-i-se total imaginea. Printr-o serie incredibilă de hotărâri abuzive ale Consiliului Judeţean, controlat de PSD, şi de dispoziţii cu adânc substrat politic ale preşedintelui Constantin Nicolescu, Lenuţa Stanciu a fost înlăturată şi, în locul dumneaei, a fost adusă o apropiată (ca să nu spunem mai mult) a domnului Nicolescu. Aşadar, avem de-a face cu încă o încercare a PSD de a-şi perpetua oamenii şi metehnele, atitudine cu care noi, deputaţii Partidului Naţional Liberal, nu putem fi de acord (…).

„O ciorbă reîncălzită”, marca Andrei Gerea

Bun. Deci, până aici credem că a înţeles toată lumea ce părere „bună” avea deputatul liberal Andrei Gerea despre actualii săi colegi din USL Argeş, adică „greii PSD-işti din judeţ”, aşa cum îi înfiera domnia-sa, de la tribuna Parlamentului României, pe social-democraţii argeşeni.
Revenind la oile noastre, o să decupăm un scurt pasaj din declaraţia lui Andrei Gerea de mai sus, iar în locul cuvintelor Constantin Nicolescu şi PSD, o să trecem Mircea Andrei şi PDL. De fapt, singurul lucru pe care l-a modificat şi Gerea în discursul său, după ce PNL a rupt alianţa cu PDL şi s-au „cuplat” cu PSD. Iată ce a rezultat:
„Aşadar, avem de-a face cu încă o încercare a PDL de a-şi perpetua oamenii şi metehnele, atitudine cu care noi, deputaţii PNL, nu putem fi de acord… Însă, oricât de greu ar părea, încălcările flagrante ale legii au fost făcute abia în lunile iulie şi august ale acestui an. Atunci, preşedintele PDL Argeş, Mircea Andrei, a hotărât că PDL trebuie să aibă controlul total al Centrului Brătianu. Nu de alta, dar chefurile trebuiau să continue…Printr-o serie incredibilă de hotărâri abuzive ale PDL Argeş, şi de dispoziţii cu adânc substrat politic ale preşedintelui Mircea Andrei, Lenuţa Stanciu a fost înlăturată şi în locul dumneaei a fost adusă o apropiată (ca să nu spunem mai mult) a domnului Andrei…”.
În concluzie, v-am prezentat o „ciorbă reîncălzită”, pe care Andrei Gerea ne-o serveşte de când se află în politica argeşeană, crezând că el descoperă America de fiecare dată, iar noi suntem atât de naivi, să-l credem la infinit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.