Patru elevi la meditaţiile PSD pentru BAC

DEZINTERES Din cei peste 4.000 de elevi picaţi la BAC în Argeş, doar patru s-au prezentat la meditaţiile acordate gratuit de PSD la română, săptămâna trecută. M-am bucurat când am auzit că PSD Argeş oferă meditaţii gratuite pentru elevii picaţi la bac-ul -„cataclism” din iunie. Un fel de antrenament pentru a doua şansă la sesiunea de toamnă. Şi am decis să văd şi „live” cum se desfăşoară o asemenea şedinţă de meditaţii, miercurea trecută. De când am ajuns în curtea sediului PSD Argeş de pe Bulevardul Republicii din Piteşti, am avut o vagă senzaţie că lumea e în vacanţă. Nu se auzea nici musca, nici… ţânţarul, nici măcar o voce mai mult sau mai puţin cunoscută de membru de partid, de parcă toată zona ar fi fost trecută pe „silent”, vorba pasionaţilor de telefoane mobile.

În holul sediului de partid, am început să aud voci, şi asta nu din cauza căldurii. Vocile veneau de undeva din dreapta, din sala de unde partidul organizează, de obicei, conferinţele de presă. Evrika! În sală erau patru elevi care încercau să rezolve varianta de rezervă de la proba de limba şi literatura română a sesiunii de bacalaureat din vară, având drept îndrumător o profesoară de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima”. Toate bune şi frumoase, până aici. Ciornele începeau să fie umplute, iar elevii chiar se străduiau să scrie cât mai bine, urmând ca, la final, să găsească cele mai bune rezolvări, împreună cu profesoara. Tot în sală era şi consilierul local Ana Badea, unul dintre coordonatorii meditaţiilor organizate de PSD Argeş. Am aflat de la aceasta că doi dintre cei patru elevi au picat la bac cu mediile generale 5,60 şi 5,80, aşadar fuseseră la un pas de promovare.
Scopul şi ideea erau bune, însă audienţa – cam mică. Cu două zile înainte, veniseră la meditaţii la matematică 11 elevi. Iar consilierul local Ana Badea ne-a precizat că, din această săptămână, meditaţiile la română şi matematică vor fi comasate într-o singură zi, lunea.
Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc că aceşti elevi fac doar o meditaţie pe săptămână, nu pot să nu mă gândesc şi la şansele ulterioare de promovare. Sau, ca să parafrazăm un proverb, elevul picat la bac nu se „îngraşă” cu o meditaţie pe săptămână. Puţin, prea puţin. Pentru a avea cu adevărat succes la bac, ar fi trebuit cel puţin trei meditaţii intensive pe săptămână. Altfel ar fi stat probabil lucrurile dacă cei din Comisia de învăţământ a PSD Argeş ar fi gândit cum trebuie proiectul meditaţiilor gratuite, cu informări şi afişe la liceele cu sute de elevi respinşi şi nu numai.
E drept că şi interesul elevilor ar trebui să fie mult mai mare. Aşa, cu patru elevi în sală nu se face „primăvară” în ceea ce priveşte promovabilitatea la bacalaureatul din toamnă. Ne-am bucura ca cei meditaţi la sediul PSD Argeş să reuşească să promoveze. Ne-am fi bucurat însă şi mai mult dacă am fi văzut o afluenţă de elevi în sălile de curs – pardon! – de partid.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.