Cel mai mare proiect de investiții implementat până acum de către SC Apă Canal 2000 SA Pitești se apropie de final.

Demarat in ianuarie 2012, proiectul „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Arges” in valoare de 427.094.037 lei este finantat din Fondul de Coeziune, bugetul de stat, bugetul local si din contributie proprie a operatorului Regional SC Apa Canal 2000 SA Pitesti.

Acest proiect prevede investitii în 11 localitati din judetul Argeș grupate în 3 aglomerari: aglomerarea Pitesti (localitatile Pitesti, Stefanesti, Albota, Bradu, Bascov, Merisani, Mosoaia si Maracineni), aglomerarea Costesti – Buzoesti (localitatile Costesti si Buzoesti) si aglomerarea Topoloveni (localitatea Topoloveni) si este structurat in 11 contracte de lucrari si 5 contracte de servicii.

In prima parte a anului curent au fost finalizate lucrarile din cadrul contractului CL2 „Extinderea tratarii namolului in Statia de Epurare Pitesti”. In luna noiembrie au fost finalizate lucrarile din cadrul contractului CL3 „Reabilitarea si extinderea statiilor de epurare din judetul Arges”. Acest lucru se traduce in 3 statii de epurare reabilitate, la Topoloveni, Costesti și Bradu, si completarea celei din Pitesti cu o noua linie de deshidratare a namolului.

Pe langa lucrarile la statiile de tratare si de epurare din judet, investitiile incluse in proiect vizează reabilitarea și extinderea pe o lungime de aproximativ 222 km a retelelor de aductiune si distributie apa potabila si extinderea retelei de canalizare pe o lungime de aproximativ 287 km. Pana in acest moment reteaua de distributie a fost extinsa si/sau reabilitata pe o lungime de 152 de km, au fost instalate 4 statii noi de pompare apa potabila si 4 statii de clorinare. S-au construit si reabilitat 15 foraje si s-au extins cu 26 de km conductele de aductiune.

In ceea ce priveste sistemul de canalizare, au fost instalate 58 de statii noi de pompare apa uzata, iar reteaua de canalizare a fost extinsa si reabilitata pe o lungime de 194 km.
Dintre contractele care includ lucrari la retele au fost finalizate lucrarile in cadrul contractului CL4 Rest „Reabilitarea şi extinderea conductei de aductiune, reţelei de distribuţie si reţelei de canalizare în aglomerarea Pitesti, localitatile Pitesti si Stefanesti partial”. Locuitorii din zonele incluse in acest contract se pot conecta la retelele de apa si de canalizare nou create. Dintre contractele de retele, majoritatea se afla intr-un stadiu fizic avansat, sase dintre aceste inregistrand un progres de peste 70 %. Printre cele in curs de finalizare se afla contractele CL 10 „Reabilitarea şi extinderea conductelor de aductiune, reţelei de distribuţie si reţelei de canalizare în aglomerarea Costesti-Buzoesti”(90%), CL 11”Reabilitarea şi extinderea conductelor de aductiune, reţelei de distribuţie si reţelei de canalizare în aglomerarea Topoloveni” (90%).
Lucrarile vor continua pentru a finaliza cat mai repede toate contractele in curs de implementare. Compania si constructorii vor face eforturi pentru ca disconfortul creat de aceste lucrari sa nu afecteze populatia mai mult decat este nevoie din punct de vedere tehnic.

Investitiile in infrastructura de apa inseamna cresterea standardului de viata pentru toti si mentinerea unui mediu de viata sanatos.

Comments

comments