Proiect. Guvernanţii vor să reducă taxarea pe muncă dar nu se înţeleg asupra formulei

Guvernanții vor să scadă taxarea pe muncă, astfel încât românii să rămână cu mai mulți bani din salariu după plata taxelor. Măsura este în analiză dar cei doi membri ai alianţei de guvernare, PSD și PNL, au formule diferite pentru această modificare.

În acest moment, există două variante pe masa guvernanților. Fie se reduce taxarea pe muncă prin reducerea contribuției de asigurări sociale, care este de 25%, fie prin reducerea contribuției la sănătate, care este de 10%. Surse guvernamentale citate spun că, mai degrabă, guvernanții ar merge pe reducerea contribuției la sănătate, care ar putea scădea cu maximum 5 procente într-o primă etapă.

Aceștia nu își doresc scăderea CAS, deoarece spun ei, există deja un deficit la pensii.

De exemplu, dacă s-ar reduce contribuția de asigurări la sănătate cu 5 procente, un angajat plătit cu salariul minim pe economie ar putea câștiga aproximativ 140 de lei. În acest moment, un angajat plătit cu salariul minim pe economie virează la bugetul de stat 280 de lei, contribuție pentru asigurarea la sănătate.

Măsurile sunt, în acest moment, discutate în coaliția de guvernare, se analizează și impactul bugetar, iar pe măsură ce discuțiile vor avansa în coaliție am putea vedea o ordonanță formulată în acest sens sau un proiect de lege care să modifice din nou Codul Fiscal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.