Ministerul Sănătății continuă și în anul 2014 Programul de dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, în prima parte a lunii februarie fiind deja operați pe cord 12 copii cu diverse malformații cardiace complexe, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

Sursa citată menționează că din cei 12 copii, nouă sunt la Spitalul de Copii “Marie Curie” și trei la Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr.George I.M.Georgescu” Iași. “Programul de chirurgie cardiovasculară pediatrică s-a extins în anul 2014 și la Institutul de Boli Cardiovasculare ‘Prof. Dr.George I.M. Georgescu’ Iași, unde doi medici italieni s-au deplasat în perioada 09-12 februarie 2014 pentru a opera pe cord 3 copii cu malformații cardiace complexe. Medicii italieni au fost sprijiniți în timpul operațiilor de 6 medici români, 2 anesteziști și 4 chirurgi, și 8 asistenți medicali, care se află în curs de pregătire în acest domeniu”, se arată în comunicatul amintit.
Operațiile au decurs cu succes, fără evenimente deosebite, starea copiilor este stabilă, doi dintre ei se află deja pe secția de chirurgie, unul fiind încă în terapie intensivă.

În săptămâna 17-21 februarie 2014, medicii și asistenții români de la Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof.Dr.George I.M.Georgescu” Iași vor mai efectua încă două operații pe cord la copii cu malformații cardiace complexe. În ceea ce privește operațiile efectuate la Spitalul de Copii “Marie Curie”, 7 din cei 9 copii operați au fost deja externați, ceilalți doi aflându-se încă pe secția de Cardiologie, urmând a fi externați în perioada următoare.
“Activitatea chirurgicală de la Spitalul de Copii “Marie Curie” și Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof.Dr.George I.M.Georgescu” Iași va continua cu misiuni medicale periodice și va deveni tot mai susținută, urmând a deveni complet funcțională cu specialiștii din România, formați în cadrul programului”, mai precizează sursa citată. Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice a început în luna august 2013 și se va desfășura pe o perioadă de trei ani. Scopul său este dezvoltarea Centrului de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie” București, Institutul de Boli Cardiovasculare Iași, dar și Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI