Profesoara care s-a sinucis avea o viaţă sentimentală bizară

DESTIN TRAGIC Alina Miu, 33 de ani, lectorul de la Universitatea din Piteşti care s-a sinucis duminică, a fost o studentă de excepţie la Limbi Străine. Însă în timp ce profesional urca pas cu pas, personal, viaţa ei înregistra o evoluţie neaşteptată şi… bizară, având o relaţie de mai mulţi ani cu un profesor care avea dublul vârstei ei. Studenţii şi profesorii de la Facultatea de Litere a Universităţii din Piteşti sunt şocaţi de sinuciderea Alinei Miu, la doar 33 de ani. O tânără extrem de apreciată pentru cariera ei, dar care a ales să îşi încheie socotelile cu viaţa. Alina Miu, fost lector la Facultatea de Litere din Piteşti, cercetată pentru că ar fi înşelat mai mulţi studenţi, a fost găsită moartă, duminică, de către bunici în apartamentul în care locuia, primele date ale anchetatorilor indicând că femeia s-ar fi sinucis cu medicamente.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Argeş, profesoara era cercetată de către procurori, fiind acuzată că a înşelat mai mulţi studenţi, promiţându-le acestora reduceri, dacă achită taxele de şcolarizare prin intermediul ei, iar ulterior studenţii au primit scrisori din partea facultăţii, fiind anunţaţi că vor fi exmatriculaţi dacă nu îşi plătesc taxele.
În luna aprilie, lectorului universitar de la Facultatea de Litere, Catedra de Limbă şi Literatură Engleză a Universităţii de Stat din Piteşti Alina Andreea Miu i s-a desfăcut disciplinar contractul de muncă, după ce s-a dovedit că a promis studenţilor, anul trecut, că vor beneficia de reduceri, dacă achită taxele de şcolarizare prin intermediul său, iar aceştia i-au înmânat banii, în total 27.000 de lei.
Sinuciderea Alinei Miu şi panta descendentă pe care o luase surprind mult şi ridică destule semne de întrebare. Nimeni nu poate spune ce o făcuse pe Alina să ajungă să aibă datorii inclusiv la cămătari. Asta şi pentru că Alina Miu era un cadru didactic foarte apreciat, având master la Sibiu şi doctorat la Cluj, ambele în Filologie engleză.

A avut o relaţie de mai mulţi ani cu un profesor care avea dublul vârstei ei

Mai mult, foşti colegi de liceu şi de facultate ai Alinei Miu ne-au declarat că aceasta era o fată liniştită şi premiantă. „Sinceră să fiu, chiar nu îmi pot explica acest gest al ei de a-şi curma viaţa. Nu înţeleg nici cum ajunsese să ia bani de la studenţi. Era o fată cu mult bun-simţ, excelentă la engleză şi germană, probabil una dintre cele mai bune absolvente de la Facultatea de Litere. Ştiu că avea, de mai mulţi ani, o relaţie cu un profesor mult mai bătrân ca ea. Posibil ca şi acesta să fi făcut-o să o ia pe căi greşite”, ne-a declarat S.T, fostă colegă a Alinei Miu.
De altfel, era de notorietate printre studenţii şi profesorii de la Facultatea de Litere faptul că Alina Miu avea o relaţie de mai mulţi ani cu profesorul Procopie Clonţea, care avea… dublul vârstei ei. Cunoscut ca unul dintre cei mai buni profesori de engleză din România, Procopie Clonţea are şi „reputaţia” unui caracter extrem de dificil. Pentru Alina Miu, Procopie Clonţea a divorţat în februarie 2005 de soţia sa Doina, cu care era căsătorit din 1978. De altfel, Procopie Clonţea şi Alina Miu au publicat împreună nu mai puţin de şapte cărţi, între 2001 şi 2007.
Alina Miu s-a angajat la Universitatea din Piteşti imediat după absolvirea Facultăţii de Litere, în toamna lui 2000, ajungând lector doctor în 2006, după doar şase ani. „Era de notorietate faptul că Alina Miu şi Procopie Clonţea aveau o relaţie de mai mulţi ani. Nu ştiu dacă mai era cu el şi în ultimele luni de dinainte de sinucidere. E mare păcat că o profesoară tânără şi valoroasă ca ea şi-a stricat viaţa personală cu un om care putea să îi fie bunic. Nu trebuia să îşi fi luat viaţa, dincolo de orice probleme. Eu cred că anchetatorii ar trebui să îl ia la întrebări inclusiv pe fostul ei iubit”, spune Mihaela Popescu, fostă absolventă a Facultăţii de Litere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.