TAXE Serviciul Public pentru Exploatarea Patrimoniului, cel care are în grijă toate obiectivele ce pot aduce bani la bugetul municipalităţii, a încasat, în 2012, un total de 79,59 miliarde de lei vechi, cu 12% mai mult decât îşi planificase, adică 71 de miliarde. SPEP a adunat banii din taxele pentru publicitate stradală, acorduri de comerţ, intrările la bazinul olimpic şi plaje descoperite, chiria pe garaje şi alei dar şi… taxa de intrare la WC-urile publice.

Publicitatea stradală a adus la bugetul Primăriei Piteşti 13,5 miliarde lei vechi

Grosul veniturilor SPEP, circa 13,1 miliarde, a venit din publicitate: 1,8 miliarde – din panourile mobile de reclamă din faţa magazinelor, 7,30 miliarde – publicitate stradală şi alte 4 miliarde – taxe. Parcările cu plată din Piteşti, ce numără în prezent 1.850 de locuri, incluzându-le pe cele din parcarea supraterană din Centru, au adus la buget anul trecut 6 miliarde de lei vechi. SPEP a mai adunat 1,8 miliarde din taxele de comerţ stradal, 1,7 din taxele pentru alei, 8 miliarde din chiriile spaţiilor comerciale, 1,5 miliarde din chiriile pentru garaje, dar şi 1 miliard de lei vechi din taxa  pe WC-urile publice. Ţinând cont că biletul de intrare costă 1 RON, adică 10.000 de lei vechi, rezultă că circa 100.000 de piteşteni au folosit anul trecut WC-urile publice, care se dovedesc astfel una dintre cele mai rentabile investiţii ale municipalităţii!   

Bazinul Olimpic a avut încasări de 15 miliarde lei

O altă sursă consistentă de venit pentru SPEP au fost, în ultimii ani, Bazinul Olimpic şi cele două plaje descoperite din Costache Negri şi Tudor Vladimirescu. În 2012, încasările pentru intrările la aceste obiective şi serviciile conexe oferite aici au ajuns la 14,8 miliarde. „La bazinul Olimpic, avem în prezent între 650 şi 800 de clienţi pe zi, dintre care doar 30% sunt sportivi legitimaţi la cele trei cluburi de nataţie ce activează în oraş. Restul sunt cetăţeni ai oraşului ce au început să aprecieze bazinul, mai ales după renovările pe care le-am făcut în ultimii ani”, spune directorul serviciului.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI