MALPRAXIS BISERICESC Avocatul Mădălin Ciculescu din Baroul Argeş, care susţine că e bântuit de spirite rele, a dat în judecată cinci preoţi, printre care şi pe ÎPS Calinic. În plângerea făcută împotriva celor cinci feţe bisericeşti, tânărul avocat îi acuză pe preoţi de înşelăciune, deoarece slujbele pe care aceştia i le-au făcut n-au avut niciun rezultat, dracii continuând să zburde nestingheriţi prin casă.

Tulburat de zgomotele ciudate din casă şi chiar de unele apariţii stranii, avocatul Mădălin Sorin Vicenţiu Ciculescu s-a gândit să ceară sprijinul oamenilor Bisericii pentru a-şi purifica apartamentul din Piteşti. Iniţial, a apelat la preoţii din parohia sa, respectiv cei de la biserica din cartierul Găvana III din Piteşti. Când a constatat că spiritele nu se potolesc – ba, din contră, îşi intensifică activitatea – tânărul avocat a apelat şi la stareţul Schitului din Trivale, Gherasim, dar şi la preotul paroh de la Mănăstirea din Tutana. Cum nici slujbele ţinute de aceştia din urmă nu au dat roade, avocatul Ciculescu s-a considerat înşelat de oamenii Bisericii şi i-a dat în judecată, atât pe cei doi preoţi din Găvana, Marian Dumitrescu şi Gheorghe Dumitru, cât şi pe stareţul Gherasim şi preotul de la Tutana, Ovidiu Ionuţ Creţ. La pachet cu cele patru feţe bisericeşti, în plângerea penală făcută de avocat a intrat şi ÎPS Calinic, tocmai pentru că el este şef peste toţi şi trebuie tras la răspundere pentru nereuşitele supuşilor săi, acuzaţi de un fel de „malpraxis bisericesc”.

Feţele bisericeşti, chemate în instanţă pentru înşelăciune

Avocatul Mădălin Ciculescu a făcut o plângere împotriva celor cinci feţe bisericeşti, susţinând că aceştia l-au înşelat, ba încă unul dintre ei i-ar fi cerut să-i aducă obiecte din casă pentru a le sluji, bunuri pe care apoi nu le-a mai putut recupera. Procurorii care s-au ocupat de plângerea penală au dat NUP, însă avocatul a mers mai departe şi a făcut o plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorilor de netrimitere în judecată a celor cinci prelaţi, cauza urmând a fi judecată în această săptămână, pe 24 ianuarie, de Curtea de Apel Piteşti.
Ce l-a împins însă pe tânărul avocat să recurgă la legea umană pentru a judeca o cauză care are mai mult de-a face cu legile divine!? Ei bine, el a considerat că preoţii nu şi-au făcut pe deplin şi în credinţă treaba şi, tocmai de aceea, slujbele pe care le-au ţinut nu au dat niciun rezultat. Totul a început de la faptul că, în apartamentul unde avocatul locuieşte, acesta a simţit spirite malefice. Obiectele electrocasnice şi de mobilier trosneau, se auzeau zgomote ciudate şi totul a culminat până la apariţii vizibile ale unor spirite negative.

Unul dintre demoni s-a pitit în uscătorul de păr

Demonii din apatamentul lui Mădălin Ciculescu au o preferinţă aparte pentru obiectele electrocasnice, cel puţin aşa a povestit avocatul, în plângerea sa. Împieliţaţii şi-au făcut loc, se pare, prin televizor, prin frigider şi într-una dintre dăţi, o umbră neagră a pătruns în feon, chiar în timp ce avocatul îşi usca părul. Cum dracii îşi făceau de cap mai mult pe la televizor, tânărul avocat a urmat sfatul stareţului Gherasim. A luat televizorul cu pricina şi i l-a dus la Schitul din Trivale pentru a-i fi slujit şi curăţat de împieliţaţi. Numai că, după toată povestea, avocatul nu a mai primit televizorul înapoi şi nici vreo explicaţie cu privire la ce s-a întâmplat cu dracii din el.
Preoţii din parohia Găvana, Marian Dumitrescu şi Gheorghe Dumitru, l-au ascultat pe tânăr şi au mers chiar şi la el acasă pentru a-i face o slujbă specială de vindecare a sufletului şi trupului şi pentru purificarea de spiritele rele. Preoţii au oficiat, în apartamentul avocatului, slujba Sfântului Maslu, pentru că doar asta puteau face, în astfel de situaţii, conform canoanelor bisericeşti. „I-am făcut, împreună cu colegul meu, slujba Sfântului Maslu. Asta este tot ce am făcut, iar după asta ne-am trezit daţi în judecată”, ne-a declarat preotul Dumitrescu.

„A spus că, după slujbe, îi intră ciori în casă”

Un alt preot acuzat de avocatul Mădălin Ciuculescu este parohul Mănăstirii Tutana din Băiculeşti, Ionuţ Ovidiu Creţu. Contactat de noi, acesta a precizat din capul locului că a avut foarte mult de pătimit de pe urma avocatului, ajungând chiar să fie băgat în consistoriul bisericesc: „Din toate plângerile formulate de el, singurul adevăr este că l-am cunoscut. Eu nu i-am făcut niciun rău, ci am încercat să-i dau sfaturi, ca oricărui enoriaş… A venit la mine prin luna februarie a anului trecut pentru a-mi cere anumite sfaturi. Mi-a spus că se simte rău, că de doi ani nu mai mănâncă, că este singur şi nu se apropie nimeni de el. L-am sfătuit să meargă la parohia de unde aparţine, adică în Găvana, să asiste la slujbe şi să se roage. De atunci, m-a sunat tot timpul… fie noapte, fie zi. M-am dus acasă la el şi i-am făcut o slujbă de sfinţire a apartamentului, iar, de atunci, a început totul. Mi-a făcut plângere la Secţiile de Poliţie 1 şi 3 din Piteşti în care preciza că în urma slujbelor făcute, atât de mine, cât şi de colegii mei din oraş, au început să-i intre ciori în casă noaptea, că-i apar tot felul de cruci, că suntem vampiri energetici şi că-i sugem energia. Ba, într-una din sesizări, domnul avocat a scris că eu am făcut avere pentru că intru în casele oamenilor după ce, cu puterea minţii, le fac copii după chei. Practic nu are nicio dovadă în tot ceea ce spune”, ne-a declarat părintele Creţu.
Am cerut şi punctul de vedere celor de la Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, care, prin secretarul Ovidiu Vlăsceanu, ne-a declarat că ştiu această speţă şi că, din punctul lor de vedere, preoţii chemaţi de avocat în instanţă şi-au făcut datoria şi aşteaptă şi ei cu interes decizia magistraţilor.

Mădălin Ciuculescu vrea ca Justiţia să-şi facă treaba

Pe seama acestui subiect extrem de complicat, am încercat să discutăm şi cu avocatul Ciuculescu, numai că acesta a refuzat orice dialog. L-am găsit la Judecătoria Piteşti, îmbrăcat în roba de avocat şi stând retras într-un colţ. Când a auzit despre ce anume vrem să discutăm, a făcut stânga împrejur, spunând că nu vrea să vorbească despre asta: „Lăsaţi ca Justiţia să îşi facă treaba…”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI