Primăria Piteşti a debranşat Ana Imep de la sistemul public

După ani de zile în care a primit apă caldă şi căldură de la Termoficarea Piteştiului, Ana Imep, societatea de la Ştefăneşti ce aparţine magnatului George Copos, a fost debranşată de la sistemul de încălzire al oraşului. Informaţia a fost „scăpată” de viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică. Vrând să demonstreze că la parcul Lunca Argeşului se lucrează, el a  povestit că în zonă au început să fie tăiate conductele vechi de termoficare ce duceau la Ştefăneşti şi alimentau zona, inclusiv societatea lui Copos. Interesant este că, până acum, societatea lui Copos, firmă privată de altfel, a primit căldura şi apa caldă la un preţ subvenţionat, la fel ca şi populaţia din Ştefăneşti. Adică, la un preţ mai mic decât valoarea reală, diferenţa între preţul achitat de consumator, adică Ana Imep, şi preţul de producţie al gigacaloriei fiind suportat din subvenţii. O parte din bani veneau de la stat, iar cealaltă parte, din bugetul Piteştiului, implicit din taxele şi impozitele plătite de locuitorii oraşului.
Dacă lui Copos, a cărui zgârcenie e proverbială, era de aşteptat să îi convină situaţia – cui nu i-ar conveni – şi să tacă mâlc, e de neînţeles de ce Primăria Piteşti a acceptat, ani de zile, această situaţie. Mai ales că, dincolo de pierderea directă de bani, Termoficarea oraşului, oricum s-a numit ea în timp, a mai pierdut şi prin faptul că reţeaua care transporta agentul termic până la Ştefăneşti era una extrem de veche şi avea pierderi tehnologice de aproape  50%, după cum a mai afirmat viceprimarul Ionică.
Evident, patronul Ana Imep, George Copos, „s-a supărat” pe chestia asta, dar, după cum au spus oficialităţile oraşului, „nu se mai putea!”. Dar, până acum, de ce şi cum s-o fi putut?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.