31% dintre profesorii argeşeni au picat examenul de definitivat

După ce elevii din Argeş care au picat la Bac au fost criticaţi extrem de aspru pentru rezultatele obţinute, a venit şi rândul profesorilor. Luni, au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei rezultatele obţinute de cadrele didactice care au susţinut săptămâna trecută examenul de definitivat în învăţământ. Potrivit datelor oficiale, procentul de promovare al dascălilor argeşeni a fost de doar 69%, restul de 31% dintre ei nereuşind să ia peste nota 7, cât ar fi fost necesar pentru a obţine definitivatul. Iniţial, în Argeş s-au înscris la examen 122 de cadre didactice, dar au mai ajuns să susţină lucrarea scrisă doar 110: un profesor nu şi-a putut echivala actele, 2 au absentat şi alţi 9 s-au retras. Din cei rămaşi, 34 nu au reuşit să obţină la examen nici măcar nota minimă. Şi asta, deşi sunt consideraţi cadre didactice calificate şi au deja o experienţă de doi sau chiar trei ani de predare cu normă întreagă sau măcar jumătate.
În aceste condiţii, nu ar trebui să mai mire pe nimeni rezultatele slabe obţinute de elevi, dacă nici cel puţin cei pe care îi au în faţă la catedră nu sunt mai buni de nota 7. Profesorii care au pierdut acum examenul mai au dreptul la două încercări în următorii 5 ani, altfel vor trebui să iasă din sistem sau să efectueze un nou stagiu de doi ani, după care pot încerca din nou să îşi obţină definitivatul.
În concluzie, starea jalnică în care se află învăţământul argeşean pare mai gravă decât la prima vedere, de vreme ce nici elevii nu se ridică la aşteptările profesorilor, dar nici invers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.