Miercuri, 1 aprile, la Piteşti au ajuns primele 5 autobuze, din cele 70, cumpărate de municipalitate din împrumutul contractat la BERD. Restul vor sosi în tranşe, nu mai târziu de sfârşitul acestei luni, dar vor fi introduse pe traseu la sfârşitul lunii mai, după ce vor fi terminate toate formalităţile necesare în ce priveşte înmatricularea şi asigurarea lor.

Autobuzele sunt de producţie poloneză, de la firma Solaris, şi o caracteristici tehnice mai bune decât cele existente în acest moment pe traseele din Piteşti: consum de 37,5 litri/100 kilometri şi emisie redusă de noxe, caroserie de inox cu garanţie 12 ani la coroziune, aer condiţionat pentru vară şi aer cald pentru perioada de iarnă şi afişaje electronic atât pentru exterior cât şi pentru interior, care poate indica traseul, ora curentă şi staţia următoare. Capacitatea maximă este de 98 de călători, dintre care 27 pe locuri şi restul în picioare.

În afara dotării parcului Publitrans SA cu cele 70 de autobuze polonez, municipalitatea piteşteană intenţionează să achiziţioneze pe fonduri europene, alte 40 de autobuze, de data aceasta electrice. Reuşita proiectului va depinde însă de alocările bugetare de la nivel european. 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI