Primarul din Cluj-Napoca și președinte al Asociației Municipiilor din România, Emil Boc, este nemulțumit de o ordonanță de urgență care prevede că administrațiile locale trebuie să înființeze și să doteze centrele de vaccinare anti-Covid-19, însă fără ca documentul să prevadă și sursa de bani. Este o sfidare la adresa primăriilor, spune Emil Boc. Opinia lui este împărtășită de toți primarii, au spus la Digi24 Cristian Gentea, primarul din Pitești și Mihai Chirica, primarul din Iași.

Vezi video aici: Primarul Piteștiului, în direct la Digi 24, despre situația centrelor de vaccinare

Cristian Gentea: Problema e ce facem cu banii
“Cu toții suntem nemulțumiți. Opinia lui Emil Boc a fost fermă și în concordanță cu ce gândim”, a declarat Cristian Gentea. Edilul a spus că la Pitești a fost reabilitat un complex de cămine de licee, transformat în unitate hotelieră pentru sportivi, și unde au fost amenajate 11 spații independente, absolut noi, dotate cu mobilier nou, pentru derularea campaniei de vaccinare. De asemenea, mai sunt propuse două centre în spații private.

“Problema e ce facem cu banii. Dacă vorbim de operaționalizarea centrului și de plata personalului medical, ne încurcăm. Dacă Guvernul vrea să rezolve problema fără să asigure sursa de finanțare, vom crea multe altele, va trebui să tăiem din alte părți.

Din 2020 avem 2 milioane de lei neacoperiți pentru diverse activități de evitare a răspândirii virusului. Va trebui să tăiem din altă parte. Sper ca în ordonanță să se regăsească posibilitatea decontării acestor cheltuieli”, a spus Gentea.

Comments

comments