Primarul din Curtea de Argeş are peste 8 miliarde în bănci

ŞI BOGAŢI, ŞI SĂRACI… Conform declaraţiilor de avere, actualizate la depunerea candidaturilor pentru funcţia de primar, în urmă cu o lună de zile, din cei 7 primari de oraşe din Argeş cel mai bogat este Ninel Diaconu de la Curtea de Argeş, iar cel mai sărac – Ion Baicea de la Costeşti. Cei mai reprezentativi primari din Argeş sunt, de departe, cei care conduc cele 7 oraşe: Piteşti, Curtea de Argeş, Câmpulung, Mioveni, Topoloveni, Costeşti şi Ştefăneşti. Cum toţi 7 au câştigat câte un nou mandat în urma alegerilor din 10 iunie, înseamnă că aceştia şi-au făcut bine treaba în urbele pe care le-au condus. În afara procentelor electorale obţinute, am fost curioşi să aflăm şi ce „procente” adună averile acestora. Pendiuc, două apartamente, două case şi o datorie de 9.500 de euro

Tudor Pendiuc, Piteşti (USL) – Cel mai longeviv primar din ţară, aflat la cel de-al şaselea mandat, Pendiuc are patru terenuri în Piteşti şi Teleorman, toate însumând 20.000 de mp, două apartamente şi o casă în Piteşti, plus o casă în comuna Salcia (judeţul Teleorman). Deşi conduce Piteştiul de 20 de ani, Pendiuc a declarat că nu are nici măcar cont bancar sau un depozit cât de mic. În schimb, are o datorie de 9.500 de euro la o persoană pe nume Sora Dorobanţu, scadenţa împrumutului fiind în 2014. Primarul Piteştiului deţine un Logan cumpărat în 2008. Salariul anual la Primărie este de 37.704 lei, la care se adaugă venituri anuale de 27.470 de la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” (unde este conferenţiar) şi de 8.965 de lei de la Ministerul Finanţelor, unde este membru într-o comisie.

Călin Andrei din Câmpulung, singurul primar de oraş fără maşină

Călin Andrei, Câmpulung (USL) – Aflat la al doilea mandat, edilul-şef de la Câmpulung are un apartament de 58 de mp în oraş împreună cu soţia. Ca active financiare, are la Raiffeisen Bank 38.600 de lei, dar şi…10.000 de euro ca lichidităţi. Venitul anual încasat de la Primărie este de 35.367 de lei. Conform celei mai recente declaraţii de avere, făcută în urmă cu o lună de zile, Călin Andrei nu are nici datorii, nici… autoturism.

Pe lângă cele 8 miliarde de lei din cont, primarul Diaconu din Curtea de Argeş a mai împrumutat şi o firmă cu alte 7 miliarde

Nicolae Diaconu, Curtea de Argeş (USL) – Primarul din Oraşul Basarabilor stă foarte bine la capitolul „avere”. Are patru terenuri ce au, cumulat, peste 24 de hectare, o casă în Curtea de Argeş şi un apartament în Bucureşti. Nicolae Diaconu deţine două autoturisme BMW (Deutschland uber alles!), precum şi o Dacia Sandero. Conturile sale din bănci (la BRD şi Banca Românească) sunt şi ele…voluminoase, însumând peste 850.000 de lei. Asta ca să nu mai spunem că primarul a acordat şi un împrumut de 700.000 de lei societăţii „Dom Prest Com SRL”. Ca salariu anual, Diaconu a câştigat în 2011 mai mult chiar şi decât primarul Pendiuc – 41.452 de lei. Din dividende de la firma „Argmedia Station SRL”, primarul a încasat nu mai puţin de 238.356 de lei.  

Ion Georgescu, un primar cu o avere modestă

Ion Georgescu, Mioveni (USL) – Reales la Mioveni cu un procent de 84%, Ion Georgescu nu deţine niciun teren şi are doar un apartament de 62 de mp. Primarul deţine o Toyota şi are bijuterii de aur în valoare de 2.000 de euro. La conturi în lei, Georgescu are de 10 ori mai puţin decât colegul său de la Curtea de Argeş, adică 82.800 lei (la Piraeus Bank şi CEC). Cele două firme la care soţia şi fiica sunt administratori au adus şi ele venituri anuale de peste 5.000 de euro. Din salariul de primar, Ion Georgescu a încasat 32.100 lei anul trecut.

Boţârcă, primarul cu 72 de hectare de teren

Gheorghiţă Boţârcă, Topoloveni (USL) – Conform declaraţiei de avere făcute publică de ANI, Gheorghiţă Boţârcă are 14 terenuri, păduri şi livezi, ce au, cumulat, peste 72 de hectare. În ceea ce priveşte clădirile, primarul de la Topoloveni are o casă de 285 de mp, precum şi trei spaţii comerciale ce însumează peste 200 de mp. Ca bunuri mobile, primarul are un tractor şi un Suzuki Vitara. În ultimele 12 luni, primarul a încasat 15.000 de euro şi 42.000 de lei din vânzarea a două terenuri şi a unui autoturism. În ceea ce priveşte conturile în bănci, acesta are aproximativ 70.000 de lei. În schimb, primarul a împrumutat mai multe persoane cu aproape 700.000 de lei. Anul trecut, Boţârcă a avut cel mai mare salariu dintre toţi primarii de oraşe din Argeş – 54.072 lei. Din chirii, a încasat 40.235 de lei, iar din exploataţii agricole – 34.000 de euro.

Bărbuceanu are o datorie de 50.000 de euro

Mihail Bărbuceanu, Ştefăneşti (USL) – Primarul de la Ştefăneşti are două terenuri de 3.800 mp şi o vilă de 208 mp. Ca autoturisme, acesta deţine un Volkswagen, dar şi o… Dacie papuc. În ceea ce priveşte activele financiare, Bărbuceanu are 60.000 de lei la ING şi 3.000 de euro la BRD. Edilul-şef de la Ştefăneşti are şi datorii, trebuind să-i dea înapoi unui anume Constantin Drogeanu din Brăila 50.000 de euro până în 2015. Bărbuceanu a avut anul trecut cel mai mic salariu dintre toţi primarii de oraşe: doar 30.072 lei.

Baicea de la Costeşti, cel mai sărac primar de oraş

Ion Baicea, Costeşti (PDL) – La al doilea mandat la Costeşti, Ion Baicea deţine un teren de un hectar, un apartament de 58 de mp şi un autoturism Hyundai. Ca active financiare, acesta are 40.000 de lei la Cooperativa de Credit. Venitul anual încasat în 2011 de la Primăria Costeşti a fost de 32.500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.