ÎNVINSĂ DE LOUIS VUITTON Cea mai bogată femeie din politica argeşeană, cu o avere estimată la 7 milioane de euro, Cristina Diculescu, preşedinta femeilor din PDL Argeş, este somată de liderii din partid să plece acasă. În opinia multora, Diculeasca a confundat campania electorală cu un eveniment monden, iar hainele de firmă cu care s-a afişat au fost o sfidare la adresa electoratului. Cristina Diculescu, preşedinta femeilor din PDL Argeş şi managerul firmei „Vasicos”, a reuşit, deşi nu era greu de anticipat, să-şi atragă antipatia colegilor de partid. Aroganţa pe care Cristina Diculescu a afişat-o încă de la alegerea sa în funcţie anul trecut, şi modul cum a condus, ca şef de campanie al lui Daniel Dragomir, alegerile de la Piteşti, s-au întors ca un bumerang împotriva acesteia, motiv pentru care mai mulţi lideri din PDL Argeş i-au cerut să-şi depună demisia din fruntea organizaţiei de femei. Una dintre cele mai radicale voci este notăriţa Ana Stan, care s-a retras de pe lista de consilieri de la Primăria Piteşti tocmai din cauza Cristinei Diculescu, cea care şi-a tratat colegii de echipă ca pe propriii angajaţi.

 

„Organizarea campaniei electorale pentru Municipiul Piteşti a fost confundată cu organizarea unui eveniment monden”

Care a fost motivul pentru care v-aţi retras de pe lista de consilieri locali a PDL de la Piteşti? Este adevărat că atitudinea Cristinei Diculescu a fost determinantă în această decizie?
Am considerat că am o vechime prea mică în partid şi că este mult mai indicat ca pe listele de consilieri să aibă prioritate membrii mai vechi ai organizaţiei, care au şi o experienţă mai vastă în desfăşurarea unei campanii electorale. În politică nu are ce să caute „diletantismul” şi „spectaculosul”. E drept că a fost vorba şi de câteva divergenţe în modul de abordare al campaniei electorale, dar, pentru că nu aveam o poziţie determinantă în staff-ul de campanie al lui Daniel Dragomir şi nu mi-am putut impune punctul de vedere, am preferat să mă retrag.

Care au fost principalele greşeli şi ce aveţi să reproşaţi echipei cu care plecaseţi la drum?
Organizarea campaniei electorale pentru Municipiul Piteşti a fost confundată cu organizarea unui eveniment monden: prea multă opulenţă şi prea puţină comunicare; e drept că, de la înălţimea unui jeep, nu prea poţi auzi ce spune mulţimea! Apoi, acele mesaje pe telefon (nu am fost de acord de la început cu întocmirea acelor liste de susţinători unde oamenii trebuiau să-şi lase numărul de telefon şi CNP-ul) au fost o altă mare greşeală: mai mult au îndârjit lumea decât au atras simpatizanţi la vot. Am văzut acele sms-uri ca pe o imixtiune în viaţa şi spaţiul privat al cetăţeanului şi nu am aprobat acest mod de a comunica cu electoratul.

„Imaginea locală lăsată de Preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL Argeş a semănat izbitor cu imaginea negativă oferită de Elena Udrea”

Hainele de firmă şi maşina de lux cu care s-a afişat în campanie Cristina Diculescu a fost o sfidare la adresa electoratului obişnuit?
Imaginea locală lăsată de Preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL Argeş a semănat izbitor cu imaginea negativă oferită de Elena Udrea. Nu au ce căuta în politică asemenea personaje care invită lumea la şedinţe de mentalism într-o perioadă de criză profundă. Totală lipsă de realism abordarea electoratului!

Cine credeţi că ar trebui să plece şi cine să rămână în PDL Argeş?
Această perioadă grea pe care o traversează PDL-ul trebuie să fie o ocazie de neratat pentru curăţarea partidului de uscături! E drept că mare parte din oportunişti au plecat deja! Vor rămâne oamenii care într-adevăr ţin la acest partid şi care vor să creeze o opoziţie reală partidului unic ce se prefigurează…De altfel, scorul înregistrat în Argeş de Alianţa pentru Argeş şi Muscel nu este deloc dezastruos. S-a muncit mult la întărirea organizaţiilor din municipiu şi din judeţ, iar valoarea partidului a crescut, având în vedere că am ieşit din aceste alegeri cu un număr mai mare de primari decât am intrat!

Veţi mai rămâne în partid? Ca membru activ sau doar ca simpatizant?
Sunt şi rămân membru în PDL, nu-mi este felul să alerg după oportunităţi; am intrat în PDL într-un moment greu al guvernării, în semn de solidaritate cu măsurile de austeritate luate de executivul aflat la guvernare, iar, acum, în acest moment şi mai greu, când PDL-ul încasează efectele negative ale măsurilor nepopulare şi ale greşelilor, de ce să nu recunoaştem, făcute în timpul „guvernării Boc”, nici nu mă gândesc să părăsesc partidul.

„Cristina Diculescu trebuie să facă un pas înapoi”

Iulian Miu, primar Ungheni: „Nu ştiu dacă trebuie să plece din partid Cristina Diculescu, însă, în mod cert trebuie să facă un pas înapoi. Mai are de învăţat până află cu ce se mănâncă politica, dar cel mai important este să se alinieze activului de partid. Îi lipseşte cu desăvârşire experienţa politică, iar faptul că a mutat staff-ul de campanie al lui Daniel Dragomir din sediul PDL la ea la firmă s-a dovedit a fi o greşeală majoră, care l-a costat scump pe candidatul nostru la Primăria Piteşti. Sincer, cred că Dragomir este cel mai bun candidat pe care PDL-ul l-a avut în toată istoria sa la funcţia de primar al Piteştiului, dar sfaturile de „mare analist politic” ale Cristinei Diculescu l-au tras în jos. Sper ca Daniel să rămână în continuare în politică, pentru că a dovedit că are valoare, iar PDL-ul are nevoie de un om ca el”.

„Atitudinea Cristinei Diculescu este una dintre problemele partidului”

Cătălin Teodorescu, prim-vicepreşedinte al PDL Argeş: „Nu am ce să spun, nu vreau să comentez! Nu mai are sens acum. E treaba dumneaei să îşi facă o autoanaliză şi să se gândească în ce măsură ne-a influenţat la vot strategia ei pe Piteşti şi nu numai!”.

Gabriel Bratu, prim-vicepreşedinte PDL Argeş: „Sunt de părere că problemele din partid – iar atitudinea doamnei Cristina Diculescu este una dintre ele – trebuie discutate în interiorul partidului. Buna-credinţă şi bunele intenţii nu sunt suficiente în politică, chiar dacă ele sunt susţinute financiar corespunzător. Toate aceste atuuri pot conduce către eşecuri lamentabile din cauza lipsei de experienţă politică şi, eventual, a unor confuzii. Eu sunt convins că vom găsi soluţii în interior, astfel încât erorile comise să nu se mai repete”.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI