Primarii care au promis cu carul, ar trebui votaţi cu parul

VOTEAZĂ ŞI NU CERCETA… Dacă s-ar face un top al mincinoşilor, cu siguranţă că mulţi dintre primarii din Argeş ar ocupa podiumul. Vă prezentăm mai jos o sinteză a celor mai gogonate promisiuni electorale ale alegerilor din 2008 făcute de edili noştri, mulţi în funcţie acum şi candidaţi pentru un nou mandat. După ce în numărul trecut v-am prezentat „Topul promisiunilor electorale populiste din 2008” în cazul celor mai reprezentativi lideri politici argeşeni, pentru ediţia din această săptămână am făcut o sinteză a promisiunilor şi sloganurilor electorale din campania de acum patru ani a primarilor. Pe primul loc se situează, de departe, actualul primar al comunei Mărăcineni, Niculae Şerban. Cunoscut şi sub numele de „Nicărae”, primarul din Mărăcineni s-a prezentat în faţa alegătorilor, în campania din 2008, cu aceeaşi platformă-program pe care a avut-o şi în 2004. Mai exact, „Nicărae” a dat doar copy-paste la tot ce a promis în 2004. Ca să pară cât mai original, primarul Şerban şi-a pus pe pliantul său electoral din 2008 şi platforma din 2004, numai că, pentru bulversarea alegătorilor, a schimbat ordinea priorităţilor. Aşa se face că punctul 2 din programul său electoral din 2004 a ajuns pe primul loc în campania din 2008. Citiţi şi vă cruciţi… Platforma program 2004 – 2008, punctul 2: „Extinderea şi finalizarea lucrărilor de alimentare cu apă potabilă a întregii comune”. Platforma program 2008 – 2012, punctul 1: „Extinderea şi finalizarea lucrărilor de alimentare cu apă potabilă a întregii comune şi îmbunătăţirea actualului sistem”. O altă gogoaşă electorală a lui „Nicărae” din 2004, reluată şi în 2008, a fost, cea de la punctul 10: „Amenajarea unor spaţii de joacă pentru copii în zona blocurilor”. Aşadar, dacă grija pentru copii s-a aflat în 2004 pe locul 10 în priorităţile primarului, patru ani mai târziu aceasta a mai urcat un loc: „Amenajarea unor spaţii de joacă pentru copii în zona blocurilor”.

„Dacă mă votaţi, aveţi numai de câştigat”

Un alt primar care a „tăiat cuie” la greu în campania din 2008 a fost şi edilul cu nume de filozof, Lucian Cioran din Mozăceni. Sub sloganul „Dacă mă votaţi, aveţi numai de câştigat”, Cioran a promis câte-n lună şi-n stele, dar cele mai gogonate – bineînţeles, nerealizate până astăzi – au fost „Construirea unui PECO, a unui sediu de bancă şi a unui notariat în comună”. Ca să acopere tot bazinul electoral din Mozăceni, primarul nu s-a sfiit să promită şi construirea unei gropi ecologice de gunoi, punerea în funcţiune a sistemului de irigaţii, pietruirea şi asfaltarea a 30 de km de drumuri etc. etc.

„Primarul Florea Ene a ridicat nivelul învăţământului”

La Moşoaia, primarul Florea Ene a atacat tare pe partea de cultură, şi unul dintre sloganurile sale electorale din 2008 suna cam aşa: „Primarul Florea Ene a ridicat nivelul învăţământului”. Deşi, după cum sună sloganul, ai fi tentat să crezi că primarul Ene a stat la catedră şi i-a pregătit pe elevi, în realitate, însă, edilul din Moşoaia făcea referire la „Costruirea unei şcoli moderne în satul Bătrâni, cu două săli de clasă”.
Cu asta se lăuda primarul Ene în campania din 2008, încercând să-i cucerească pe cetăţeni, pentru ca, un an mai târziu, în 2009, acelaşi edil să realizeze că, de fapt, la Şcoala din satul Bătrâni nu sunt decât 5 elevi, motiv pentru care a şi închis unitatea de învăţământ, deoarece nu se justificau costurile de întreţine.

Primarul din Boteni a împărţit… sănătate la toată comuna

La Boteni, primarul Vasile Leau a atacat tare pe partea de sănătate, nesfiindu-se să promită lucruri pe care nici chiar un buget ca cel al Piteştiului nu şi le-ar fi putut permite. Nici chiar primarul Vasile Leau nu credea în ce promitea, dar, cum minciunile nu-ţi afectează grav sănătatea…dă-i şi bagă-n ele! Iată şi ce le promitea Leau cetăţenilor din Boteni în campania din 2008 şi unde nu s-a ţinut de cuvânt: „Construirea unui spital sătesc modern şi amenajarea unui cabinet stomatologic. O staţie de Salvare care să deservească Valea Argeşului, 3 saloane de staţionar, un ecograf, un EKG şi aparatură ultramodernă”. Ca să nu se prindă lumea că bate câmpii, Vasile Leau mai promitea în 2008 şi construirea de apartamente pentru medicii care vor veni să lucreze la Boteni. Toate aceste promisiuni s-au dovedit a fi doar promisiuni, pentru că nimic nu s-a materializat, nici până astăzi, la Boteni.

Primarul din Valea Mare-Pravăţ nu a promis nimic şi a făcut la fel de mult, adică…nimic

Ion Boncoi de la Valea Mare – Pravăţ, cel care păstoreşte o comună cu un buget de peste 100 de miliarde de lei anual, nu a promis nimic în campania din 2008, după cum nici nu a făcut nimic, nici în mandatul 2004-2008 şi nici în cel care stă să se încheie. Deci, dacă omul nu promite nimic şi nici nu face nimic pentru comună, nu poţi să-l acuzi de ceva. Poate doar să-l întrebi: ce face cu atâta bănet?

„Eu mă implic. Vino cu mine! Facem ce trebuie!”

Conform principiului „Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba”, Sorin Buta a atacat fotoliul de primar la Câmpulung cu un slogan specific apucăturilor sale de informator al fostei Securităţi: „Eu mă implic. Vino cu mine! Facem ce trebuie!”. Cum nimeni nu a vrut să-şi bage în cârd cu Buta la o aşa provocare, câmpulungenii au refuzat să-l voteze.

La Costeşti, un primar de-o vârstă cu oraşul…

Deşi nu a ajuns primar, pierzând în turul doi în faţa lui Ion Baicea, Marian Niţă a avut unul dintre cele mai interesante sloganuri electorale din campania de acum patru ani: „Marian Niţă, un primar de vârsta Costeştiului”. Probabil că locuitorii din Costeşti au realizat că urbea lor este una destul de tânără, iar primarul de-o vârstă cu oraşul ar fi imatur să conducă, aşa că l-au lăsat pe Mini Niţă să mai crească. Acum, Niţă, mai bătrân cu patru ani, va candida din nou la fotoliul de primar, încercând să-l detroneze pe inginerul agricol Ion Baicea, care, pe lângă faptul că nu se poate lăuda cu mari realizări, va trebui să blocheze şi valul de pupături ale lui Mimi asupra locuitorilor oraşului, pentru a stopa o eventuală „epidemie” electorală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.