„Electoratul va înţelege că nu a fost benefică schimbarea premierului Ungureanu”

INTERVIU Primarul din Bradu, Florin Frătică, crede că orice măsură populistă luată de Guvernul Ponta va afecta acordurile României cu organismele financiare internaţionale.
Ce înseamnă pentru PDL intrarea în Opoziţie?
Intrarea noastră în Opoziţie este un exerciţiu democratic şi trebuie să înţelegem că nimeni nu a fost veşnic la putere. Important este însă ca, atâta timp cât deţii puterea, s-o foloseşti în interesul celor care te-au ales. Dar, cum orice rău este spre bine, cred că viitorul cabinet al lui Victor Ponta va demonstra electoratului că nu sunt alte soluţii decât cele puse în practică de guvernele anterioare.

Totuşi, fiind în prag de alegeri, vă aşteptaţi ca guvernul condus de Victor Ponta să vină cu unele măsuri populiste?

Este posibil. Tentaţia este destul de mare, iar PSD-ul a făcut tot timpul aceste gesturi înainte de alegeri, numai că situaţia de astăzi nu mai seamănă cu cea din anii anteriori, atunci când România nu traversa o criză economică profundă. Cred că orice măsură populistă va intra în contradicţie cu acordurile încheiate de ţara noastră cu FMI şi alte organisme financiare internaţionale. Practic, ruperea acestor acorduri va împinge România în colaps, deci riscul este destul de mare.

În ceea ce priveşte Argeşul, cum vedeţi schimbarea directorilor PDL din fruntea Direcţiilor Deconcentrate?
Nu cred că această schimbare se va produce foarte repede, deoarece mulţi dintre directori au ocupat aceste funcţii prin concurs, iar mandatul lor este încă în vigoare. Va fi posibil doar în cazul celor numiţi.

Va creşte PDL-ul în sondaje, odată intrat în Opoziţie?
Da. Cred că va fi o creştere a procentelor, pentru că orice partid aflat la guvernare se erodează, iar noul guvern Ponta va dovedi, până la toamnă, aşa cum am mai spus, că nu sunt soluţii, mai ales că acesta a şi încercat, de la început, să acrediteze ideea că nu va face minuni. Sunt convins că electoratul va înţelege, până la urmă, că nu a fost benefică schimbarea premierului Răzvan Ungureanu.

Ce se va întâmpla cu organizaţia de la Argeş?
Actualmente, în Argeş ne aflăm într-o alianţă al cărei scop declarat este câştigarea Consiliului Judeţean. După ce vom câştiga aceste alegeri, vom negocia şi poziţia noastră cu cei de la Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.