BascovRecent reîntors din China, unde a participat la un forum economic organizat de Ambasada României la Beijing, primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu, a anunţat oficial că a reuşit obţinerea de fonduri pentru realizarea unui parc fotovoltaic pe 2,5 hectare. Investiţia se va face exclusiv pe banii chinezilor şi va urma să fie amortizată în trei ani, după care va rămâne în proprietatea comunei.
„Timp de trei ani, până ce se amortizează investiţia, ei vor primi 40% din producţie, după aceea, totul ne rămâne nouă. Din partea noastră vom reuşi să asigurăm iluminatul public în comună, care acum ne costă aproape 500 de milioane de lei vechi pe lună, plus energia electrică de consum pentru toate obiectivele publice, adică Primărie, şcoli, staţiile de repompare pentru reţeaua de apă şi canalizare. Ne mai rămâne însă curent să şi vindem şi vom mai avea astfel, în afara economiei  făcute, un venit în plus la buget”, spune Gheorghe Stancu.
De asemenea, la deplasarea din China, a insistat pentru finanţarea unui alt obiectiv important pentru dezvoltarea comunei: un parc industrial. Şi pentru acesta există mari şanse de realizare, într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI