Inima Reginei Maria a fost depusă în Camera de Aur de la Castelul Regal Pelișor.

Marți, 3 noiembrie 2015, a avut loc ceremonia “Întoarcerii Inimii Reginei Maria”, pe Calea Victoriei, într-o procesiune militară cu public, și la Castelul Regal Pelișor, într-o ceremonie religioasă, având prezenți Familia Regală, reprezentanți ai statului român, ai statului moldovean, ai statului britanic, ai clerului și ai armatei.

Ceremonia “Întoarcerii Inimii Reginei” a început la ora 11, pe Calea Victoriei, în fața Muzeului Național de Istorie a României. Au luat parte reprezentanți ai autorităților române și ai Republicii Moldova, membri ai Corpului Diplomatic, militari de la Regimentul de Gardă Mihai Viteazul, de la Muzica Reprezentativă a Armatei, precum și militari călare, aparținând Jandarmeriei Române. A fost prezent, pe o vreme însorită și caldă, un numeros public, în mijlocul căruia s-au aflat personalități ale societății civile.

Majestatea Sa Regele a fost reprezentat de Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare. Au fost prezenți Principele Radu și Principesa Maria, precum și membri ai familiei Principesei Ileana, fiica cea mai mică a Reginei Maria: Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, însoțită de baronul Hanns von Holzhausen, soțul său, și baronul Johannes von Holzhausen, primul ei fiu.

A doua parte a ceremoniei a avut loc la Castelul Regal Pelișor, la ora 13.30. Inima Reginei a fost depusă în Camera de Aur, locul unde a bătut pentru ultima oară. Aici își va găsi odihna, alături de sofaua pe care Regina Maria a trecut la cele veșnice. Majestatea Sa Regele declară, începând de astăzi, Camera de Aur drept Capelă Regală.

La Castelul Regal Pelișor, au fost prezenți Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, Principesa Maria, familia Principesei Ileana, reprezentanți ai României, Republicii Moldova și Marii Britanii, ai Bisericii, ai Armatei și ai Casei Majestății Sale.

Pribegia de 75 de ani a Inimii Reginei tuturor românilor s-a încheiat. Dumnezeu să o odihnească în Pace!

Comments

comments