Operatiile estetice influenteaza in mod pozitiv perceptia sinelui. S-a dovedit stiintific: operatiile estetice ofera o stare psihica pozitiva, incredere mai mare si o stare de bine pertotal.

Nu este de mirare ca din ce in ce mai multe femei, dar si barbati recurg la operatii estetice, din moment ce s-a dovedit stiintific ca interventiile chirurgicale de natura estetica influenteaza in mod pozitiv starea generala a pacientului.
Cercetatorii din cadrul Universitatilor Ruhr si Basel au publicat in Revista Clinical Psychological Science un studiu legat de efectele pe care le au operatiile estetice asupra psihicului.

 Acestia au comparat un grup de 544 de persoane care au recurs pentru prima data la o operatie estetica cu alte doua grupuri: 264 de persoane care au vrut sa isi faca o operatie estetica, dar au renuntat, si un grup 1.000 de persoane care au declarat ca nu s-au gandit niciodata la asta.
In final, comparativ cu grupul de 264 de persoane care au renuntat, cei care au optat pentru o schimbare aveau o stare psihica pozitiva, incredere ridicata in sine si o stare de bine pertotal.

Cum explica esteticienii influenta operatiilor estetice?

Interventiile chirurgicale estetice reprezinta, in definitiv, o schimbare de imagine ce este resimtita intens de catre psihic. Acestea iti pot schimba total optica vietii, planurile personale, profesionale si nu in ultimul rand perceptia celor din jur. Deci, este definitoriu ca fiecare pacient sa fie pregatit pentru toate aceste schimbari inainte de a lua decizia unei interventii.

“Pacientii care opteaza pentru interventii chirurgicale de infrumusetare si nu au o perceptie obiectiva a rezultatelor ce vor urma, ajung sa fie dezamagiti. Tocmai de aceea ”imbunatatire” este cel mai bun termen pentru descrierea efectelor acestor operatii si nu “minuni” sau “schimbare radicala” a imaginii.”, a specificat chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.

Motivatia pacientului si dorinta lui de a-si imbunatatii aspectul este esentiala in reusita interventiei. Cu toate acestea pacientul, ajutat de medic, trebuie sa-si formeze o perceptie realista asupra rezultatelor si sa constientizeze daca acestea sunt finale dupa o prima operatie sau sunt necesare si altele.

Care sunt cele mai populare operatii estetice in Romania?

In Romania din 10 paciente care trec pragul cabinetului unui medic estetician, 7 dintre ele isi doresc o marire de sani, insa sunt dispuse sa aleaga si alte interventii cum ar fi vibroliposuctia, abdominoplastia, liftingul facial, injectarile cu acid hialuronic si/sau botox.

“Astfel de operatii asociate sunt din ce in ce mai cautate, deoarece prezinta cateva avantaje bine definite: schimbarea la nivel fizic este spectaculoasa, anestezia se face o singura data si timpul de recuperare post operator scade semnificativ.”, a tinut sa mentioneze Silvia Stanculescu-Vasalos.

Sursa:  www.metamorphosiscenter.ro

Comments

comments