De ceva vreme, zona de la Podul Viilor a ajuns una extrem de periculoasă, în ciuda faptului că modernizarea zonei ar fi trebuit să ducă şi la securizarea ei. Mai mulţi aurolaci, obsedaţi sexuali şi extrem de agrsivi, îşi fac veacul pe sub poduri şi în parcarea mall-ului.

De aceea, orice intrare sau ieşire din serviciu, atunci când sunt nevoite să străbată zona pe jos, a devenit un coşmar şi un adevărat pericol. Mai multe vânzătoare de la magazinele din complexul comercial ne-au declarat că sunt pur si simplu terorizate iar plângerile făcute către Poliţie şi firma de securitate au rămas fără nici un rezultat.

“Când trebuie să plec acasă pe jos, mi-e groază! Nu întotdeauna ne potrivim cu programul autobuzului iar să plecăm cu taxiul, nu ne permitem. Podul ăla peste Argeş e plin de aurolaci. Ne sar în faţă, se iau de noi, una dintre colege s-a ales odată cu un pumn în stomac! Şi e bine că a scăpat doar cu atât.  Mereu se iau de noi, ne trag de haine… Într-una dintre dăţi m-au înconjurat doi şi urlau că să îi las să îmi pună mâna între picioare!! Nici nu ştiu cum am scăpat atunci. Şi nu numai pe pod, ci şi prin parcare au ajuns să vină. Firma de securitate nu se bagă, paznici sunt doar de formă, şle e frică să facă şi cel mai mic gest. Şi Poliţia a fost anunţată de multe ori, dar nu s-a întâmplat nimic, nimeni nu a luat nici o măsură. Tot acolo îi găsim mereu pe nenorociţii ăia!” povesteşte una dintre doamnele care lucrează în mall.

Şi, ca teroarea să fie completă, nu doar aurolacii crează probleme, ci şi hoţii care dau iama prin magazine sau obsedaţii sexuali care au început să folosească toaletele drept locuri de întâlnire şi nebunii. “De furat se fură de mult, stăm cu ochii pe clienţi de frică. Mai nou, cineva a dat peste doi homosexuali  care făceau sex în toaleteă! Mallu-ul a devenit un adevărat pericol” ne-a mai spus doamna respectivă.

Acuzată că nu îşi face treaba, Poliţia spune că are nevoie de sprijinul celor din mall şi a celor care au avut sau au de suferit.  Mădălin Zamfir, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş ne-a declarat. “Am verificat la colegii de la Secţia 1, care răspund de zonă, şi este adevărat că au primit anumite reclamaţii, dar au nevoie tot de sprijinul celor din interior ca să facă ceva. Rugămintea este ca în momentul în care se mai întâmplă ceva, sau doar îi observă de la distanţă pe care care creează probleme, să sune la 112! Dacă nu ajung în timp util, reclamaţiile depuse după mai mult timp nu ne ajută. Să sune atunci, să ne spună cum sunt îmbrăcaţi, că nu se pot schimba foarte repede, ca să ştim pe cine trebuie să luăm la întrebări. Aşa, ei dispar, şi nu le putem face absolut nimic. Iar în ce priveşte securitatea în interiorul parcării sau în interiorul clădirii, e obligaţia firmei care asigură paza. Şi acolo, dacă aceasta nu îşi îndeplineşte atribuţiile, putem interveni, pe lege, dar doar la sesizare. Iar firma poate fi amendată pentru neîndeplinirea îndatoririlor, cum s-a mai şi întâmplat!” 

Comments

comments