Previziunile Minervei. România, o ţară Săgetător! Ce îi aşteaptă pe români în anul 2018

România 2018 – Caracterizare

O țară Săgetător – Soarele la 8 gr 26 Săgetător – migrarea masivă peste granițe pentru un câștig mai bun, dar și exportul de inteligență, Ascendentul la 20 gr 19 Vărsător, Luna la 13 gr 58 Scorpion – asta este și explicația de ce românii din Diaspora nu sunt uniți, Luna în Scorpion face că ei să se gândească doar la propriul interes și nu la interesul general, Mercur 29 gr 46 Săgetător – geniul recunoscut în afara granițelor țării, vorba ceea nimeni nu este profet în țara lui, Venus la 10 gr 14 Săgetător – ospitalitatea, faptul că am primit întotdeauna pe toată lumea cu brațele deschise, chiar și atunci când nu era cazul și am devenit victimele propriei generozități, mai mult dovada că poporul român este un popor defensiv, el nu a atacat, dar a fost mereu atacat, în sfârșit Marte la 15 gr 16 Capricorn – exaltat, demonstrează puterea și energia de a o lua mereu de la capăt. Jupiter în Rac, la 14 gr 34 retrograd, o problemă falsă legată de familie și de copii, iar Saturn la 28 gr 11 Leu, demonstrează reticență față de tot ce este național, acceptând prea ușor ideea că tot ce este mai bun vine de la alții în loc să își pună în valoarea propriile calități.

Planetele transpersonale – Uranus în domiciliu la 24 gr 04 Vărsător – un ego exacerbat, o națiune cu o personalitate puternică pe care, iar o spun, nu știm să o punem în valoare când trebuie; Neptun în Leu, la 9 gr 14, retrograd, scoate și mai mult în evidența vocația socială dar și cea de de revoluționar a acestui popor și, în sfârșit, Pluto 6 gr 07 Rac, retrograd, renașterea se va face prin copiii pe care, deocamdată prea puțini și-i doresc – la un moment dat Romania a bătut recordul cu un milion de avorturi în cinci ani, pomenire sinistră a celebrului cincinal.

Rana acestui neam, de a nu fi în rând cu celelalte state civilizate este adânc înrădăcinată în inconștientul național prin Chiron la 29 gr 00 Pești, retrograd, nu realizăm că această rană doar noi o putem vindeca, doar în noi stă puterea să o transcedem.

Provocările sunt aduse de Lilith din Balanță, la 24 gr 08 și țin, amară ironie, de bani, de moșteniri pierdute – să ne amintim doar de Fundația Gojdu cedată cu atâta ușurință statului ungar, vânzarea a zeci de mii de hectare de pământ, banul este preferat muncii acestuia, corupția care a cangrenat întregul sistem social și politic. Iar lucrurile nu sunt de ieri, ci de zeci de ani.

Ca aspecte natale care pot fi soluționate prin conștientizare este Careul în T mediat de Chiron, între Mercur și conjuncția Pluto – Jupiter – renașterea ar pute-o aduce tinerii plecați la studii în străinătate, fapt susținut și de opoziția dintre conjuncția Pluto – Jupiter și Marte care sugerează un imens depozitar de energie pe care l-am putea folosi ca să ieși la mal.

Opoziția Uranus – Saturn trebuie rezolvată prin implicare socială din interior și nu din exterior. În sfârșit, pătratul Lună – Neptun arată că românii nu gândesc rațional ci cu sufletul și de aici izbucnirile alimentate de emoțional – vezi ieșirile în stradă și revendicările care de multe ori nu sunt cunoscute, dar sunt susținute pentru că dă bine să facem urlăm atunci când nu mai putem. Ca un corolar la cel afirmate aș adăuga boala discontinuității care erodează România din interior, toată această fragmentare a programelor și distrugere a proiectelor bune este dictată politic, de fiecare dată interesul politic primează celui public.

Ce aduce 2018 – Două mișcări de amploare

Pe tabla de șah a Universului, în 2018, vor avea loc două mutări importante. Prima va va avea loc în noapte de 20 spre 21 decembrie când Saturn va reveni în domiciliu după 28 de ani și 7 luni. Pentru România acest fenomen se va produce la nivelul pragului dintre Casa puterii, adică a Casei a 10-a și Casa a 11-a a mediului social agreat. Saturn va fi conjunct cu Soarele și va trece peste Mercur din tema natală a României, poate sugera stabilitate, este vorba despre trigonul care se formează cu Saturn natal și cu Uranus, dar și o anumită coerență și forță mentală pusă în slujba Omului.

Putem vorbi apoi, despre creșterea gradului de conștientizare a propriei meniri, cu Venus și Chiron implicați într-un trigon care leagă Casa spiritualității individuale și Casa identității naționale, cu focar Junona în Casa inconștientului colectiv.

De fapt, asistăm la continuarea luptei contrariilor, pentru că dacă spiritualitatea ne ajută pe foarte mulți să mergem mai departe și să înțelegem ce trebuie să facem ceva pentru noi, legea contrariilor îi aduce în opoziție pe Marte peste Lilit natal, în cădere în Balanță – se acționează din umbră împotriva României, cu toate forțele ca și cum cineva ar dori să distrugă această țară și conjuncția Lună – Uranus în Casa banilor proveniți din muncă proprie ca și cum forțe oculte sau ascunse, cum vreți să le spuneți, încearcă să destabilizeze ideea de câștig, ideea de venituri proprii încercând să inducă ideea minimalizării acestor câștiguri. Atenție, se închide ciclul început în 1987!

Cea de-a doua schimbare se va petrece în noaptea de 15 spre 16 mai când Uranus va trece în semnul Taurului și care va aduce o notă de originalitate tuturor lucrurilor care se referă la valori, în sepcial cele financiare, fără însă a fi cheltuitori, ci în sensul că vom gândi de două ori înainte de a cheltui banii proprii, venitul intern ș.a. Soluții care uimesc prin ingeniozitate și de aici neîncrederea cu care sunt privite și care nu își vor dovedi viabilitatea decât undeva în 2019. Acum 83 – 84 de ani când Uranus a mai fost aici, România a cunoscut cea mai înfloritoare perioadă din istoria ei moderna, perioada interbelică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here