Sâmbătă, 29 august, preşedintele PMP Argeş, Cătălin Bulf a fost prezent, în comuna dâmboviţeană Mătăsaru, satul Puţul cu Salcia, alături de tinerii organizaţiei, la comemorarea unui soldat de etnie romă, Gheorghe Achim.

Comemorarea a fost posibilă datorită preşedintelui PMP Argeş, care a ajutat ca mormântul eroului să fie mutat în faţa bisericii, acolo unde sunt înhumaţi şi alţi eroi ai neamului.

Acest soldat şi-a dedicat întreaga sa viaţă cu demnitate, atât ţării, cât şi familiei. Gheorghe Achim a fost, atât pe front, dar şi zi de zi, un model de ţigan român, care şi-a dedicat întreaga sa viaţă, cu demnitate, atât ţării, cât şi familiei, crescând cinstit, prin muncă, împreună cu soţia, şase copii. El a fost identificat oficial pentru faptele sale pe timpul luptei de pe front, în Arhivele Militare Piteşti, fiind totodată erou luptător descris într-o teză de doctorat. La eveniment au fost prezenţi personalităţi dâmboviţene, dar şi reprezentanţi ai unor instituţii ale statului.

Cătălin Bulf: „Atât timp cât poporul român poate da eroi, precum Achim şi personalităţi ca dumneavostră, are un viitor asigurat”

„Este prima oară când vin la un astfel de eveniment şi nu am crezut că mai există atâtea instituţii şi atâtea personalităţi să se implice în comemorarea unor eroi, lucru pentru care vă mulţumesc! Pentru mine aţi fost o mare bucurie şi sper să ne mai vedem. Atât timp cât poporul român poate da eroi, precum Achim şi personalităţi ca dumneavostră, are un viitor asigurat”, a declarat preşedintele PMP Argeş, Cătălin Bulf.

După slujba de pomenire, preşedintele PMP Argeş, Cătălin Bulf a împărţit pachete spre pomenirea eroului.

Comments

comments