Preotul Pomohaci îi alungă pe politicienii argeşeni de la “Festivalul Bulzului” de la Aninoasa

Duminică, 1 octombrie, are loc “Festivalul Bulzului” în comuna Aninoasa, iar invitat special este Cristian Pomohaci. Deşi este implicat într-un scandal de proporţii, fostul preot se bucură, în continuare, de admiraţia primarului Ştefan Benonie, care a decis să-l invite să cânte la eveniment.

Preotul Cristian Pomohaci a fost acuzat de mai mulţi „martori” că ar fi întreținut relații sexuale cu bărbați, în special cu băieții minori de care avea grijă și cărora le-ar fi făcut avansuri. Cristian Pomohaci a fost acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale și a fost exclus din biserică, în urma unei decizii a Consistoriul Eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, decizia fiind executorie.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale. Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia. Din acest motiv, de a nu-şi asocia imginea cu controversatul preot, mai mulţi politicieni din Argeş refuză să dea curs invitaţiei de a fi prezenţi duminică la “Festivalul Bulzului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here