Atenție, argeșeni! Impozitele locale trebuie achitate până luni, 2 octombrie

Persoanele ce dețin clădiri, terenuri și mașini sunt obligate să achite anual impozit pentru acestea, în una sau două tranșe, potrivit Codului fiscal. Astfel, dacă nu au achitat integral impozitele până la 31 martie 2017, când a fost primul termen de plată, contribuabilii trebuie să achite a doua tranșă a acestora până pe 2 octombrie 2017, în condițiile în care termenul-limită obișnuit, de la finalul lunii în curs, pică sâmbăta.

În schimb, contribuabilii care au plătit anticipat impozitul pentru întregul an până la primul termen de plată s-au putut bucura de o reducere de până la 10%, stabilită prin hotărâre a consiliului local. Automat, aceste persoane scapă de obligaţia achitării unei a doua tranşe. Totodată, impozitele de până la 50 de lei au trebuit achitate în mod integral până la primul termen de plată, 31 martie 2017, scrie avocatnet.ro.

Din 2016, odată cu modificarea sistemului fiscal, a fost introdusă prevederea conform căreia impozitele locale sunt datorate, pentru întregul an, de către persoana care avea în proprietate bunul la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior. Așadar, obligația de plată din 2017 intervine pentru bunurile pe care un contribuabil le avea în proprietate la data de 31 decembrie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here