AFACERE CU COARNE Unul dintre cei mai cunoscuţi preoţi din Argeş, parohul Constantin Onu de la Biserica „Mavrodolu” din Piteşti, este şi un om de afaceri de succes: are o fabrică de turtă dulce la Bascov şi, mai nou, şi-a făcut şi o fermă de capre la Merişani. Pe lângă treburile bisericeşti şi atelierul de turtă dulce din Bascov, preotul Constantin Onu de la Biserica „Mavrodolu” şi-a mai găsit o preocupare: şi-a făcut o fermă de capre la Merişani.

Investiţia a început în urmă cu doi ani, a dezvoltat-o, iar acum ferma numără peste 100 de capete. Preotul creşte numai capre una şi una, pe lângă animalele româneşti el având şi multe din rasa alpina franceză, o rasă cunoscută pentru producţia de lapte de trei ori mai mare decât a unei căpriţe obişnuite.
Fiindcă mare parte din căpriţe sunt gestante, părintele Onu aşteaptă acum ca turma să i se mărească. „Acum, am 95 de animale, inclusiv cei cinci ţapi de reproducţie, tot de rasă şi ei. În ultima vreme, am reuşit să mai iau câteva animale din rasa alpina franţuzească, pentru că dau mai mult lapte. Eu sper să meargă bine şi în continuare şi să ţin ferma măcar la nivelul acesta!”, ne-a declarat părintele.
Deşi nu vrea să se laude cu ferma ca fiind o reuşită sau ceva foarte important, trebuie spus că cele aproape 100 de animale au o valoare destul de ridicată, pe piaţa de profil o capră alpină ajungând şi la 350 de euro bucata. „Deocamdată, până ce or făta caprele, am cam întrerupt livrarea laptelui, că nu prea mai am ce da. Dar cei mai mulţi clienţi ştiu şi abia aşteaptă să aducem din nou. De preţ nu ştiu încă ce să zic, trebuie să ne gândim. Că trebuie să plătim şi mâncarea animalelor, şi pe cei care au grijă de ele… Dar oricum, nu va fi cine ştie ce scump!”, ne-a mărturisit preotul Onu.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI