Nici pe trecerea de pietoni nu mai eşti în siguranţă! Poţi muri cu zile, respectând cu sfinţenie legea, doar pentru simplul fapt că, pentru alţii, aceasta e facultativă: 21 de piteşteni au păţit-o anul trecut, fiind răniţi grav când traversau strada regulamentar, pe zebră. Cazul mamei lui Adrian Bughiu, director adjunct al Direcţiei de Tineret şi Sport, spulberată pur şi simplu săptămâna trecută, când încerca să treacă strada, regulamentar, în Prundu, de o maşină venită în viteză, nu unul caz singular. Astfel, potrivit datelor strânse, de-a lungul anului trecut, de poliţiştii rutieri arată că, în Piteşti, din cauza şoferilor neatenţi sau indiferenţi la ceilalţi participanţi la trafic, care nu au acordat prioritate pietonilor de pe trecere, s-au produs 20 de accidente  grave. Urmarea lor a fost rănirea foarte gravă a 21 de persoane. Cu alte cuvinte, unul dintre şoferi a „nimerit” chiar doi dintr-o singură lovitură.
Viteza excesivă – care ar fi trebuit să fie una redusă în apropierea trecerilor – neatenţia sau chiar indiferenţa au produs, de-a lungul anilor, adevărate tragedii. Chiar dacă în statistici nu apar morţi, o parte dintre victimele accidentelor rănite grav nu au reuşit însă să supravieţuiască accidentelor şi au murit după o perioadă de timp din cauza complicaţiilor.       
Cazul Ioanei Bughiu nu este astfel singular. În urmă cu mai puţin de un an, acelaşi sfârşit tragic l-a avut şi tatăl fostului deputat Sorin Pandele, acroşat de maşina condusă de patronul de la „Magic”, Ion Glonţ. Aceasta readuce în discuţie posibilele soluţii pentru prevenirea unor astfel de întâmplări, inclusiv limitatoarele de viteză montate la trecerile de pietoni, cu toată împotrivirea şoferilor supăraţi.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI