Când cauţi informaţii pe Internet despre fostul director al Apelor, Adrian Moisescu, primele date care îţi apar pe ecranul calculatorului nu sunt deloc îmbucurătoare: „Pe vremea când era şef la Ape, Moisescu a spart, într-o lună, 30 de miliarde pe maşini, bani azvârliţi cu sacul, în plină criză”. Aceasta este o primă informaţie, dar căreia noi i-am găsit şi o explicaţie: Moisescu nu era un risipitor din fire al banilor publici, numai că, din cauza înclinaţiilor sale către şpriţ, nu suporta să vadă partea plină a paharului, aşa că, atunci când observa că se umple paharul cu bani la Direcţia Apelor, îl dădea pe gât. Pardon, pe maşini şi nu numai…
Parcurgând mai departe lista de pe Internet aflăm, că în vremea când a fost director plin la Ape, activitatea lui Adiţă a fost una ultrasecretă, stând tot timpul sub „Secretul lui Bachus”. O altă ştire ne dezvăluie cum a „murit” de sete Moisescu la zilele comunei Băbana, deoarece şeful său de partid, fostul senator Mircea Andrei, i-a interzis să mai pună gura pe alcool, fiindcă avea prostul obicei ca, după ce trăgea la măsea, să facă şedinţe foto, iar a doua zi apărea cu faţă tumefiată prin ziare.
Şi pentru că Internetul nu este decât o singură sursă, iar deontologia ne obligă la trei, am decis să-l căutam pe Adrian Moisescu la locul de muncă, pentru a ne convinge pe viu dacă CV-ul său chiar duhneşte aşa de tare. Am mers la Mărăcineni, locul unde Adi Moisescu ocupă postul de „Şef sistem hidrotehnic”, funcţie pe care a căpătat-o după ce a fost demis din fruntea Direcţiei Apelor Argeş – Vedea. Scăpăm cu greu de nişte câini, cu ajutorul unui muncitor, care ne informează că am venit degeaba, pentru că Adrian Moisescu este văzut foarte rar pe la muncă.
De fapt, Adiţă vine, stă o oră-două, după care îşi face bilet de voie pentru tot restul zilei. Pentru că el este şi şeful său la Mărăcineni, Moisescu semnează atât în dreptul salariatului cât şi al şefului şi pe aici ţi-e drumul.
Am încercat să luăm şi punctul de vedere al actualului director de la Ape, Dumitru Ciobanu, care ne-a declarat: „Nu fac niciun comentariu legat de acest aspect. Ce pot să vă spun este faptul că, în prima fază, domnul Moisescu va primi salariul doar pe orele cât a fost prezent, iar, dacă va continua aşa, vom fi obligaţi să luăm şi alte măsuri”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI