MISTER GAY Nicolae Manea are 34 de ani şi este din Curtea de Argeş. În 2011 a fost ales cel mai frumos homosexual din Europa, la concursul „Mister Gay Europa 2011” de la Braşov. Pentru prima dată, gay-ul din Curtea de Argeş a acceptat să vorbească despre povestea vieţii sale, dar şi despre relaţia sa de cuplu pe care o are de 5 ani cu un bucureştean. Adolescent fiind, Nicolae Manea şi-a dat seama că îl atrag mai tare băieţii decât fetele. Numai că, într-un oraş mic precum Curtea de Argeş, unde astfel de ştiri circulă cu viteza luminii, Nicolae a încercat să fie „normal”, dar nu s-a putut. Elev la Colegiul „Vlaicu Vodă” Nicolae – sau Jan, cum îi spun cei apropiaţi – a avut mai multe relaţii cu fete de vârsta sa, însă niciuna nu a mers . Pentru a nu se face de râs, tânărul nu a dezvăluit nimănui înclinaţiile sale, nici măcar atunci când a fost student în Bucureşti, la Universitatea „Nicolae Titulescu”, pe care a absolvit-o în 2004, an în care s-a reîntors în oraşul natal, unde a lucrat ca stagiar la un notariat.
Ca să nu-şi facă familia de râs cu înclinaţiile sale homosexuale, de care aceasta nu ştia, Nicolae Manea a început să corespondeze pe Internet cu băieţi de acelaşi fel ca şi el. Aşa l-a cunoscut, în 2007, pe Tudor Kovasc din Bucureşti. Cei doi s-au întâlnit prima dată când Tudor l-a invitat pe Nicolae să petreacă un week-end în Capitală. N-a fost dragoste la prima vedere, iar Nicolae a crezut că bucureşteanul nu este exact ce îşi dorea, dar acum nu regretă că i-a mai acordat lui Tudor o a doua şansă. „M-a sunat într-o zi şi m-a întrebat dacă mi-ar plăcea să merg la Roma. I-am spus că «Da» şi, în secunda imediat următoare, mi-a spus că a luat biletele de avion. Mi s-a părut un gest foarte romantic. A fost prima ieşire în străinătate împreună, una dintre cele mai frumoase vacanţe în doi”, spune Nicolae.
După întoarcerea de la Roma, Nicolae a decis să se mute în Bucureşti cu Tudor, asta pentru că în Curtea de Argeş nu putea să se afişeze în public cu „jumătatea” sa. De atunci, adică din 2007, Nicolae şi Tudor locuiesc împreună, însă nimeni din familia sa şi nici chiar prietenii apropiaţi din Curtea de Argeş nu au aflat că acesta este gay. Abia anul trecut, când Nicolae Manea a reprezentat România la concursul „Mister Gay Europa 2011” de la Braşov, şi a câştigat premiul de popularitate, acesta a recunoscut public că e gay, spre disperarea mamei sale, care i-a spus că îl reneagă şi care nu i-a mai vorbit o bună bucată de vreme.

Cheia relaţiei e gătitul împreună

După ce vestea a căzut ca un trăznet peste apropiaţii lui Nicolae Manea, în urma episodului de la Braşov, acesta s-a retras în intimitatea sa, alături de iubitul său, Tudor. În urmă cu ceva timp, însă, Nicolae Manea a acceptat să-şi spună întreaga poveste ziariştilor de la site-ul „România de la zerO.ro. Fără inhibiţii, gay-ul din Curtea de Argeş a dezvăluit, în premieră, cum arată o zi din viaţa sa de cuplu, alături de Tudor. Locuiesc împreună într-o casă închiriată, dar cei doi visează la propria locuinţă, în care trebuie să aibă loc, musai, şi două pisici. După cum a declarat, Nicolae e jumătatea mai casnică a cuplului, asta însemnând că el se ocupă de casă şi cumpărături. Mai ales că Tudor, fiind mai ocupat de-a lungul săptămânii, preferă să lenevească în timpul liber.
Cheia relaţiei lui Nicolae cu Tudor e gătitul împreună. „Dacă în majoritatea cuplurilor hetero găteşte doar ea, se ocupă de menaj doar ea sau merge la cumpărături doar ea, la noi lucrurile se întâmplă în doi”, spune Nicolae.
Tudor preferă preparatele exotice, iar Nicolae se ocupă de cele tradiţionale, multe având la bază reţete din zona Argeşului. În curgerea zilelor, micile fericiri nu trec nepunctate. Iau amândoi cina în sufragerie, în faţa televizorului, în vreme ce unul urmăreşte sport, iar celălalt apasă des telecomanda, nemulţumit de oferta din tubul catodic.
Deşi Nicolae se enervează cel mai repede, spune că îi trece la fel de repede: „Aşa e într-o relaţie: fiecare trebuie să mai cedeze’’. Oricum, gay-ul din Curtea de Argeş îşi iubeşte foarte mult „jumătatea”, dovadă că, de dragul lui Tudor, a părăsit oraşul natal şi postul destul de bine plătit la cabinetul notarial. La schimb, de dragul lui Nicolae, Tudor a devenit mai ordonat, mai grijuliu cu treburile casnice şi duce şi mai des gunoiul.

Surorile au acceptat orientarea sexuală a fratelui

Tot cu ocazia interviului pe care l-a acordat, Nicolae Manea a mai povestit şi cum a fost imediat după ce a câştigat concursul de cel mai frumos homosexual din Europa: „M-au votat prietenii, colegii de la birou, toţi m-au încurajat. Nu-mi pare rău că am participat, a fost o experienţă pe care aş repeta-o oricând”. Numai că anul trecut, spune Nicolae, în goana după senzaţional, jurnaliştii l-au urmărit peste tot, i-au interogat vecinii, prietenii şi colegii, în speranţa că vor mai obţine vreo mărturisire şocantă despre el. „A fost o nebunie atunci. Mama a plâns la telefon la câteva ore după ce m-a văzut la televizor, apoi nu mi-a mai vorbit o săptămână. După care a zis că mă reneagă. Ne-am împăcat în cele din urmă, dar atunci a ieşit un circ de nedescris. Bine, mama nici acum nu se împacă cu ideea, dar este mai ok…”.
Nicolae mai are două surori la Curtea de Argeş, care au acceptat orientarea lui sexuală, iar tatăl său a murit în 2010, fără să afle adevărul despre el.

Vrea să adopte şi un copil

Deşi a acceptat să vorbească deschis despre relaţia sa în faţa unor jurnalişti, Nicolae spune că el şi Tudor se feresc, încă, să-şi manifeste dragostea în public. Preferă să se înţeleagă din priviri, atingându-se rareori pe mână. Mai liber se exprima în cluburile de gay pe care le frecventează în Capitală, deşi nici acolo nu fac exces de gesturi tandre.
Nicolae şi-ar dori chiar şi un copil, dar Tudor nu pare încântat de idee. „Pur şi simplu nu ştiu cum să mă comport cu ei, deşi am observat ca celor mici le place de mine. Nu cred că aş putea să am grijă de un copil acum. Este o responsabilitate prea mare”, spune Tudor. La polul opus, Nicolae ia în calcul ideea unei adopţii, dar mărturiseşte că nu-şi permite, la ora actuală. Criza din ultimii ani i-a afectat din punct de vedere financiar „familia”. Dă vina pe cheltuieli pe care nu prea reuşeşte să le acopere, pe teama de răspundere şi refuzul lui Tudor.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI