Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în perioada 26 noiembrie, ora 06 – 27 noiembrie, ora 09 nordul județului Argeș se află sub avertizare meteorologică de cod galben de ninsori, strat consistent de zăpadă, cantităţi importante de apă. Conform avertizării, în această perioadă vor predomina ploile, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 35 l/mp.

Totodată, în aceste regiuni, dar şi la munte, vântul va avea intensificări temporare, pe arii restrânse depăşind la rafală 55…65 km/h.

Pentru o călătorie în siguranţă, în contextul avertizării meteorologice, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș vă recomandă să conduceţi prudent, să adaptaţi continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic şi să luaţi în calcul faptul că spaţiul de frânare creşte substanţial atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei.

În aceste circumstanțe, pentru prevenirea unor accidente grave sau blocaje în trafic, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă și să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător sezonului rece.

În timpul deplasării este necesar să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă suficientă faţă de vehiculele din față și să folosească cu precădere frâna de motor.

Totodată, le recomandăm conducătorilor auto păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile polițiștilor, în cazul interzicerii sau restricţionării temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei personalului specializat.

Totodată, recomandăm pietonilor să traverseze numai prin locurile maracate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

BIROUL DE PRESĂ

Comments

comments