7 persoane arestate în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani. Printre acestea se numără patronii firmelor Silver Trading, Genicom şi Romvent. Unul este soţul directoarei Casei de Pensii, iar altul este fostul soţ al procuroarei Mihaela Focică

15 laptop-uri, hardisk-uri și unități centrale, 32.350 de lei, 5000 de euro și 300 de dolari, documente contabile și contracte de vânzare-cumpărare, au fost ridicate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice în urma perchezițiilor de ieri. Șapte persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la data de 25 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor documente contabile și contracte de vânzare-cumpărare, 15 laptop-uri, hardisk-uri și unități centrale de calculator, 32.350 de lei, 5000 de euro și 300 de dolari.

30 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș pentru audieri. Șapte dintre acestea au fost reținute pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă.

Iată persoanele reținute în urma audierilor:
Eugen Enache (47 de ani ) din Piteşti, asociat Silver Trading, soţul Aidei Enache, directoarea Casei de Pensii Argeş
Ştefan Anghel (37 de ani) din Bucureşti
Daniel Dragomir (42 de ani) din Braşov
Marian Mihail (43 de ani ) din Piteşti, patron Genicom
Constantin Mihail ( 47 de ani ) din Piteşti, patron Genicom
Dobrin George ( 36 de ani ) din Piteşti
Valentin Focică (48 de ani) din Piteşti, patron SC Romvent, fostul soţ al procuroarei Mihaela Focică.

De asemenea au fost puse în executare ordonanțe de aplicare a măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor conturi bancare, bunuri mobile și imobile, până la acoperirea prejudiciului de 13.000.000 de lei.

Reamintim că la data de 25 noiembrie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat 34 de percheziţii în judeţele Argeş, Vâlcea, Olt, Ilfov, Iaşi şi în municipiul Bucureşti.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Vâlcea, Olt, Iaşi şi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, precum şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale –・Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Persoanele în cauză sunt bănuite că, în perioada 2009 –・2015, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat prin interpunerea în circuitul economic a unor societăţi comerciale fantomă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here