Poliţiştii au umor! Câteva sfaturi pentru polițiștii aflați la început de carieră

1. Dacă ai cea mai mică senzație că trebuie să mergi la baie, trebuie să faci urgent acest lucru, nu știi niciodată ce urmează.

Poți fi prins la dirijarea traficului, la o cercetare la fața locului, sau te poate opri tanti Gheorghina din deal care vrea să îți povestească și ea ceva.

2. Polițiștii mai în vârstă nu sunt niciodată nerăbdători să intre într-o luptă, sunt doar prea bătrâni pentru asta.

3. Nu lăsa pe nimeni din colegi să râdă de tine pentru că ești prea slab/slabă. Cei care fac asta sunt doar cei care nu pot sări un gard de 1,50 m.

4. Încetinește aproape tot ceea ce faci. Felul cum conduci, cum vorbești cu colegii și dispecerul. Știm că ai reflexe fulger, dar colegul tău vrea să ajungă teafăr acasă.

5. Încearcă să spui ”Vreau să înțeleg mai bine această procedură” în loc de ” De ce face colegul meu mai în vârstă prostia asta ?”

6. Încearcă să reziști în a le arăta civililor ”jucăriile” noastre. Nu o singură dată colegul sau un civil a plecat cu picioarele înainte din încăpere, din această cauză.

7. Dacă nu sunteți convinși că puteți scoate pistolul la un moment dat și că puteți chiar să îl folosiți legal împotriva cuiva, poate ar fi ma bine să lăsați locul vostru în sistem alcuiva care are această convingere.

8. Dacă îți auzi colegul strigând vreodată ”Presa!”, nu înseamnă că au mai venit colegi în sprijinul vostru la un incident, ci faptul că sunteți analizați din cap până în picioare de reporteri și camere de luat vederi.

9. Lasă la o parte sfaturile de genul ”Tu și acasă faci pe polițistul”. Acest lucru nu se va întâmpla. Munca noastră nu este un job oarecare, ne definește pur și simplu ca oameni. Niciun vecin nu va spune altcuiva despre tine ”Îl știi pe vecinul de vis a vis” ci ”Îl știi pe ăla de alături care lucrează la poliție”.

10. Dacă ai coleg mai în vârstă cu tine în stradă, ascultă-l și bagă la cap lucrurile bune. Nu degeaba are vreo 15 ani mai mult ca tine pe străzi.
Mulțumim celor ce au avut răbdare să citească. Dacă v-a fost de folos, apăsați și voi ”share” sau ”distribuie”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here