Poliţistele sunt drăguţe, simpatice, dar nasc prea des

112…Aceasta este concluzia la care a ajuns fostul şef al Poliţiei Argeş, chestorul Ion Stoica, actualmente şeful IPJ Vâlcea, care cere reducerea numărului de femei în Poliţie.

Chestorul Ion Stoica, fostul şef al Poliţiei Argeş, acum inspector şef al IPJ Vâlcea, doreşte limitarea intrării femeilor în Academia de Poliţie. El susţine că Poliţia Română s-a pricopsit cu prea multe femei, iar multe dintre ele ţin posturile blocate pentru că pleacă prea des în concediu de maternitate.
Supărarea fostului comandant al IPJ Argeş este atât de mare, încât a şi propus conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române să modifice legea, pentru a nu mai permite femeilor să intre în Poliţie într-un număr prea mare. „Am făcut public şi deja toată lumea ştie de propunerea mea. Conducerea IGPR a fost de acord cu propunerea, dar nu a putut fi aplicată, pentru că trebuie modificată legea privind reducerea numărului de femei în Poliţie.
Eu nu am nimic cu femeile, sper să nu se interpreteze greşit. Îmi plac femeile, dar consider că sunt prea multe în Poliţie. Sunt silitoare, muncitoare şi deştepte, iar la examen şansele sunt egale şi femeile reuşesc mai mult. Eu am spus-o mereu că, ori trecem la locuri limitate pentru femei, ori începem să dăm probele egale, pentru că şi salariile şi competenţele sunt egale”, a afirmat Ion Stoica.

„Poliţistele sunt drăguţe, simpatice, dar se angajează şi imediat nasc un copil, stau doi ani acasă, apoi nasc altul şi tot aşa”

Şeful IPJ Vâlcea consideră că ar trebui ca noua lege să stabilească clar un număr limitat de locuri în Poliţie pentru femei, dacă nu, în caz contrar, activitatea instituţiei va fi blocată. „Eu am spus mereu că ar trebui să avem un număr limitat de femei, dar cred că legea se va modifica, până la urmă. Sunt drăguţe, simpatice, dar se angajează şi imediat nasc un copil, stau doi ani acasă, apoi nasc altul şi tot aşa.
Nu am nimic împotrivă, să nască, dar e mai greu pentru noi, fiindcă stăm cu posturile blocate, iar atribuţiile lor cad pe umerii altor angajaţi. E dificil să lucrăm cu poliţiste femei; multe vor să vină din mediul rural în mediul urban. E foarte greu să lucrăm cu poliţiste şi pentru că au familii şi alte responsabilităţi.
Ţin să menţionez că avem poliţiste foarte bune, care îşi fac treaba cum nu se poate mai bine. Dar, în acelaşi timp, sunt probleme în mediul rural şi toate vor să vină în mediul urban, pentru că nu le mai convin naveta şi condiţiile precare”, a mai reclamat chestorul Stoica.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.