Jandarmii pot fi închiriaţi pentru paza şi protecţia bunurilor

PAZA BUNĂ, TRECE PRIMEJDIA REA Pentru 30 de lei/oră, un ofiţer din cadrul Jandarmeriei poate asigura, mai nou, la cererea persoanelor fizice sau a societăţilor comerciale, paza şi protecţia transporturilor de valori. Săptămâna trecută, pe autostrada Bucureşti – Piteşti, o maşină care transporta bijuterii în valoare de 1 milion de lei a fost jefuită. Legea prevede că un astfel de transport trebuie făcut în condiţii speciale, numai sub pază. De regulă, societăţile care au astfel de valori apelează la firmele private de protecţie şi pază. Puţini ştiu însă că, pentru a transporta valori, persoanele fizice sau societăţile comerciale pot apela, mai nou şi la Jandarmerie.

Contra cost, jandarmii pot asigura protecţia bunurilor, a transporturilor de valori şi armament, precum şi a materialelor explozive. Firmele şi persoanele fizice pot încheia contracte direct cu unităţile de jandarmi. Tariful pentru paza asigurată de un ofiţer este de 30,14 lei/oră, fără TVA, în condiţiile în care i se oferă cazare în spaţiul beneficiarului, sau de 31,17 lei/oră, dacă este cazat în spaţiile Ministerului de Interne. O oră de pază asigurată de maiştri militari sau subofiţeri costă între 18,74 lei şi 19,77 lei.
Întrebat dacă firmele private din judeţul nostru au apelat la serviciile jandarmilor, Marius Sâia, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Argeş, ne-a declarat: „Până acum, nu am avut o astfel de solicitare. Noi asigurăm paza transporturilor de valori pentru instituţiile de stat, cum ar fi Direcţia Generală a Finanţelor sau pentru Banca Comercială. Am mai fost solicitaţi şi pentru alt gen de transport, despre care nu pot, bineînţeles, să vă dau amănunte, având un anumit regim, însă tot aparţinând unor instituţii ale statului”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.