Poiana Lacului este o localitate situată la doar 20 de kilometri de Piteşti, pe drumul spre Drăgăşani. Condusă de peste 14 ani de Ion Dumitrache, comuna a cunoscut o dezvoltare  peste medie, ajungând să ofere toate condiţiile unui mic orăşel, din care nu lipseşte nici una dintre utilităţile necesare unui trai decent, la nivel european: apă curentă, canalizare, alimentare cu gaze, drumuri şi şcoli puse la punct până la ultimul detaliu, o bază sportivă de înalt nivel, dar şi locuri de muncă bine plătite. De aceea, deşi oficial comuna are doar 5.000 de locuitori, în ultimii ani a cunoscut o adevărată „invazie” a orăşenilor, care s-au stabilit aici, astfel că, în realitate, localitatea are peste 7.000 de  rezidenţi.

În 2014, prioritate au avut două realizări deosebite pentru o localitate rurală: toate drumurile comunale – asfaltate şi o bază sportivă de înalt nivel, cu teren de fotbal cu gazon şi nocturnă, cum nu au multe oraşe în România. „Reţeaua totală de drumuri locale ajunge la 23 de kilometri. Dintre aceştia, mai avem de făcut în 2014 doar 2 kilometri şi ne vom putea lăuda că am terminat! Vor mai rămâne de asfaltat doar câteva uliţe laterale, dar mai mult ca sigur că le vom face şi pe acelea“ spunea edilul Ion Dumitrache la începutul anului trecut. Şi s-a ţinut de cuvânt!

Cât priveşte baza sportivă, aceasta este una dintre cele mai moderne baze de comună din ţară: teren de fotbal regulamentar, cu gazon, tribune pe măsură, vestiare şi, ce e cel mai important, nocturnă!

Poiana este o comună „mare“ şi prin cele realizate de administraţia publică locală. Comuna are 10 unităţi şcolare, toate puse la punct şi dotate conform celor mai bune standarde, de la apă curentă la încălzire centralizată, săli de sport şi laboratoare de toto felul, unde învaţă peste 900 de copii de toate vârstele,  100% din gospodăriile locale sunt racordate la reţeaua de apă curentă şi peste 70% dintre acestea au introdusă alimentarea cu gaze de la reţeaua centralizată.

În plină renovare este şi căminul cultural, iar în 2014 au fost atraşi în comună o serie de investitori care au creat locuri de muncă pentru cei din localitate: o brutărie realizată pe fonduri europene şi extinderea cu încă o hală a firmei Johnson Control, unde au fost angajate alte 350 de persoane.

Ce este de remarcat, toate investiţiile şi toate realizările din ultimii 14 ani au fost făcute de actuala echipă aflată la conducerea comunei doar din bugetul local şi graţie abilităţii de a atrage diverşi sponsori, fără ajutorul nimănui altcuiva, nici măcar a conducerii judeţului!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI