Primarul comunei Bradu, Florin Frătică şi alte 33 de persoane au fost reținute pentru 24 de ore în dosarul de evaziune şi spălare de bani cu un prejudiciu de 30 milioane de euro, în care duminică au fost făcute percheziţii la persoane şi firme din domeniile IT şi construcţii, printre care Erbaşu, UTI, Strabag şi Zeus.

Anchetatorii au făcut 146 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Arad, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea, la sediile mai multor firme din domeniile IT şi construcţii şi la locuinţele reprezentanţilor acestor societăţi. Suspecţii au creat un circuit fictiv pentru a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor către stat.

În urma percheziţiilor, în locuinţa primarului din Bradu, Florin Frătică au fost găsite patru arme de foc, dar şi sume de bani importante, la mai la mai mulţi oameni de afaceri, a căror provenienţă nu a putut fi dovedită. În acest dosar, 50 de persoane sunt urmărite penal, iar aproape 100 de persoane au fost aduse la audieri.

Poliţiştii au ridicat documente de la firmele percheziţionate, printre care Erbaşu, UTI, Strabag, Romsys şi Total Network Solution. De asemenea, percheziţii au fost făcute şi la locuinţa lui Cristian Romeo Erbaşu. Vizate de autorităţi sunt 90 de persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune în domeniile IT şi construcţii.

În dosar sunt vizaţi reprezentanţii a peste 200 de societăţi comerciale care, în perioada 2011-2014, ar fi creat circuite fictive pentru a nu plăti taxele şi impozitele datorate bugetului de stat. De asemenea, prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive. Potrivit unor informaţii, cei implicaţi înfiinţau firme fantomă, inventau servicii de mentenanţă, iar în acte se trecea că societăţile au asigurat aceste servicii. După aceea, virau banii în bancă, de unde îi scoteau cu sacoşa.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI