2014 a fost un de excepţie la Bascov pentru administraţia publică locală condusă de primarul Gheorghe Stancu. O mare parte dintre proiectele cu finanţare europeană sau guvernamentală au prins contur sau chiar au fost finalizate anul trecut, ceea ce a făcut ca Bascovul să se apropie şi mai mult de standardele europene în materie de civilizaţie şi condiţii oferite locuitorilor săi. Apă în toată comuna, extinderea reţelei de canalizare, alte două şcoli renovate, trotuare pentru pietoni de-a lungul drumului naţional, evenimente culturale de înaltă calitate, continuarea înfrăţirilor şi schimburilor de experienţă cu localităţile cu care deja au relaţii de colaborare, toate se trec în contul realizărilor anului 2014. În plus, edilii comunei se pot lăuda că au început şi o sumedenie de proiecte noi şi s-au zbătut pentru a găsi finanţare pentru ele, inclusiv în China.

Două şcoli aduse la standarde europene

În domeniul învăţământului, edilii din Bascov au semnat doaă contracte de finanţare din fonduri europene, pentru lucrări de aproape 60 de milioane, necesare reabilitării complete şi dotării la standarde europene a Şcolii Generale din Bascov Centru şi a Şcolii Generale cu clasele I-VIII Valea Ursului.
Pentru că are atât de multe proiecte de dezvoltare şi are nevoie de finanţare mai ceva ca de aer, Gheorghe Stancu, primarul comunei, a decis să caute bani inclusiv în … China. De aceea, el va fost în îndepărtata Asie, la Forumul de investiții România – China „Proiectele de investiții bilaterale, cheia succesului Administrațiilor Locale din România”. Pentru a fi sigur că nu se duce degeaba, a trimis înainte pentru pre-aprobare cinci proiecte. S-a întors cu două aprobate, şi restul cu promisiuni ferme. Un parc fotovoltaic care să asigure energia necesară unităţilor de interes public ale comunei dar şi un surplus care poate fi vândut este piesa de rezistenţă ce va fi pusă în lucru anul acesta. Ca să nu mai spunem că afacerea este una foarte bună, urmând ca după ce chinezii îşi recuperează banii, în maximum 3 ani, parcul ar rămâne comunei. De asemenea, s-a discutat construirea unei baze sportive şi a unui parc induastrial.

Conducerea comunei Bascov, în frunte cu primarul Gheorghe Stancu, au acordat o mare atenţie terminării lucrărilor la reţeaua de canalizare. După o extindere de 14 kilometri în 2013, anul trecut a mai fost dat în folosinţă un tronson de 12 kilometri, ajungând astfel să acopere în totalitate necesitatea comunei în ce priveste accesul locuitorilor la serviciile de apă şi canalizare.

Nici latura socială nu a fost neglijată la Bascov

Organizarea unui centru de zi pentru copii cu probleme sociale, organizarea unui bal de caritate în sprijinul sinistraţilor afectaţi de inundaţii şi construirea a două case pentru două familii greu în necaz sunt cele mai importante reuşite ale edililor din Bascov în domeniul social.
„Apa trece, omenia rămâne”, acţiunea de caritate iniţiată de Lorena Toma, directoarea Casei de Cultură Bascov şi sprijinită de primarul Gheorghe Stancu şi administraţia locaă s-a dovedit a fi una dintre acţiunile umanitare cu final fericit. Astfel, din banii strânşi la balul de caritate din luna august, plus alte donaţii obţinute de la diverse firme, au fost ridicate două case. Acestea au fost inaugurate înaintea Crăciunului şi au fost cel mai frumos cadou pentru cele două familii afectate, care au putut sărbătorile în linişte.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI