Plata taxelor şi impozitelor cu cardul, la ANAF, în maxim o lună

Sediile Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) din întreaga ţară vor avea, într-o lună, instalate terminale POS pentru ca cetăţenii să îşi poată plăti cu cardul contribuţiile la bugetul de stat, a anunţat joi preşedintele instituţiei, Dragoş Doroş.

Deja se face plata cu cardul în şase judeţe, în care sediile Fiscului au instalate POS-uri: Galaţi, Brăila, Tulcea, Buzău, Constanţa şi Vrancea.

„Proiectul este deja în faza finală. De azi sau de ieri a început să meargă la Galaţi şi Timişoara. Caietele de sarcini s-au făcut pe regiuni. În decurs de o lună – o lună şi ceva în toată ţara o să fie implementate”, a spus Doroş.

În zilele următoare vor fi funcţionale şi POS-urile din sediile ANAF din judetele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, a precizat oficialul.

ANAF are opt direcţii regionale şi peste 200 de administraţii financiare în toată ţara.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a început să implementeze în 2015 programul de modernizare a instituţiei şi a îmbunătăţit gradul de colectare cu 7,8%.

Tot anul trecut, ponderea cetăţenilor care şi-au plătit voluntar contribuţiile a fost de 83,5%, potrivit raportului ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here