MAI REPEDE, MAI SUS, MAI PUTERNIC Săptămâna trecută, în cadrul unei impresionante ceremonii desfăşurate la Parlamentul  European de la Bruxelles, Piteştiul a primit titlul de „oraş european al sportului pentru anul 2013”, acordat de Federaţia Europeană a Capitalelor şi Oraşelor Sportului. Piteştiul va fi anul viitor oraş european al sportului, alături de alte nouă mari oraşe din ţări ale Europei cum ar fi  Italia, Spania, Portugalia şi Marea Britanie.

Principalele motive care au stat la baza decernării acestui titlu pentru Piteşti sunt legate de sprijinirea continuă a sportului de masă şi celui de performanţă de către administraţia locală, reprezentative fiind rezultatele obţinute de echipa de baschet, dar şi organizarea, în acest an, a Cupei Mondiale la Judo, care a fost un mare succes. „Am primit steagul de oraş sportiv al anului în România, preluat de la un alt mare oraş, municipiul Iaşi. Este o mare bucurie pentru noi prin beneficiul pe care îl aducem Piteştiului şi României”, a declarat Tudor Pendiuc, după încheierea ceremoniei.
Primarul Piteştiului a mai subliniat că, la obţinerea acestui titlu, a contribuit şi sprijinul acordat de unii dintre reprezentanţii României în Parlamentul European. „Cred că este un merit comun, în primul rând al administraţiei locale piteştene, care s-a implicat în actul sportiv, inclusiv în promovarea sportului de masă, dar şi al europarlamentarilor noştri, care urmăresc interesul românilor. Ţin să îi mulţumesc în primul rând europarlamentarului Cătălin Ivan, care a promovat interesele noastre şi a arătat ce am făcut noi, Piteştiul, la nivelul sportului în general”, a afirmat Pendiuc.
De altfel, promotorul acestei iniţiative, Cătălin Ivan, a fost alături de delegaţia piteşteană la ceremonia de la Bruxelles. Din delegaţia municipiului, condusă de primarul Tudor Pendiuc, au făcut parte şi candidaţii pentru Piteşti la alegerile parlamentare din 9 decembrie, Daniel Constantin, Andrei Gerea, Ionuţ Zisu şi Cătălin Rădulescu, precum şi mulţi reprezentanţi ai presei locale.  

Noua pistă de atletism a stadionului „Nicolae Dobrin” va fi folosită pentru competiţii internaţionale

Ce avantaje aduce primirea acestui titlul de către oraşul nostru? „Înseamnă o concentrare în 2013 a acţiunilor sportive cu caracter naţional la Piteşti. Nu în ultimul rând, reprezintă un pas important spre descentralizare, pentru preluarea unor baze sportive care acum sunt în paragină sau nu sunt îngrijite cum trebuie. De asemenea, vorbim despre o stimulare a sportului de masă şi a celui de performanţă, iar beneficiul va fi şi unul de imagine pe plan european pentru oraşul nostru”, a declarat primarul Tudor Pendiuc.
La rândul său, Daniel Constantin, actualul Ministru al Agriculturii şi candidat la un post de deputat pe Colegiul Piteşti Centru, a afirmat că acest titlu este şi o recunoaştere pe plan european a ceea ce a însemnat, în plan sportiv, marele fotbalist Gicu Dobrin.
Odată cu primirea titlului de oraş european al sportului, municipalitatea a promis că va continua – şi chiar accelera – investiţiile în infrastructura sportivă a municipiului. De exemplu, noua pistă de atletism a stadionului „Nicolae Dobrin” este aproape gata şi va fi inaugurată oficial într-o competiţie internaţională de profil pe care Primăria intenţionează să o organizeze anul viitor.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI