PERFORMANŢĂ. Înotătoarea Ionela Cozma, legitimată de trei ani la CS Dinamo, a reuşit să obţină în această lună nu mai puţin de nouă titluri de campioană, confirmând faptul că este o candidată la medalii la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.
Transferată în octombrie 2008 de la CSM Piteşti la CS Dinamo Bucureşti, înotătoarea Ionela Cozma a reconfirmat că este o sportivă de excepţie şi o candidată foarte puternică la medalii la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. La campionatele naţionale de nataţie din această lună de la Hunedoara, piteşteanca Ionela Cozma a fost marea protagonistă, ea reuşind să cucerească şapte titluri la individual şi două la echipe.
În clasamentul realizat la sfârşitul competiţiei de către Federaţie, clasament întocmit în funcţie de valoarea rezultatelor, Ionela ocupă locul I, cu 929 p., urmată de Camelia Potec cu 922 p. şi Alexandra Popa, cu 863p.

Printre rezultatele deosebite ale Ionelei merită amintită în primul rând doborârea recordului naţional la proba de 50 de m fluture, cu 00:27:37, record vechi de 21 de ani. Însă nu doar acest rezultat a adus-o pe Ionela în prim-planul Naţionalelor de anul acesta, ci mai ales faptul că a câştigat mai toate probele în confruntarea directă cu Potec, o altă sportivă de mare valoare, campioană olimpică la Atena, în 2004. Ionela a câştigat la 50 liber, 100 liber, 400 liber, 50 fluture, 100 fluture, 400 mixt, însă, dintre toate probele, cea mai importantă este cea de 200 m liber, în care Ionela a câştigat definitiv confruntarea cu Potec, pentru că această probă o recomanda cu precădere pe sportiva stelistă. De altfel, Ionela Cozma a mai reuşit o performanţă excepţională la Hunedoara în urmă cu trei ani, când a cucerit nu mai puţin de 12 titluri la Campionatele Naţionale de înot în bazin scurt (25 m). La începutul anului 2006, la vârsta de 17 ani, Ionela Cozma a atras pentru prima dată atenţia specialiştilor. Înotătoarea a inregistrat rezultate excelente la etapele de Cupa Mondială, dupa care, la Campionatele Naţionale, a învins-o în câteva rânduri pe Camelia Potec, cea mai valoroasă înotătoare din România în probele de liber. Tot în 2006, la cea dintâi ediţie a Campionatelor Mondiale rezervate tineretului, disputată la Rio de Janeiro. Ionela Cozma s-a impus în proba de 800 m liber cu un nou record al lumii şi a cucerit argintul la 100 m liber.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI