Peste 44.000 de cadre medicale vor primi stimulentul pentru COVID. Ministerul Sănătăţii a definitivat listele cu personalul recompensat

Peste 44.000 de cadre medicale vor primi stimulentul pentru COVID. Ministerul Sănătăţii a definitivat listele cu personalul recompensat. Ministerul Sănătății a finalizat documentația pentru acordarea stimulentului de risc de care beneficiază personalul implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID- 19. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a promis că plăţile vor fi realizate „cât mai rapid” în zilele următoare şi 44.074 de persoane din sistemul sanitar vor încasa acest stimulent, aferent lunii aprilie, în valoare de 2.500 de lei.

„Ministerul Sănătății a primit ultimele liste finale cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent inclusiv vineri, în 15 mai. Ne-am confruntat cu multe reveniri sau, în unele cazuri, într-o primă fază chiar cu reticența managementului unităților de asumare a acestor liste. Eu sper ca acum lucrurile să fie clare și fondurile pentru luna mai să poată ajunge mai repede la oamenii care au muncit din greu perioada aceasta și care merită din plin această recunoaștere a efortului depus în beneficiul pacienților”, a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Am cerut ca plățile să fie realizate cât mai rapid, în următoarea perioadă” a declarat Nelu Tătaru.

Astfel, pentru luna aprilie 2020, un număr de 14 355 persoane din cadrul unităților de primiri urgențe, serviciilor de ambulanță, direcțiilor de sănătate publică, dar și rezidenți vor beneficia de o suplimentare a veniturilor cu 2 500 lei brut, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here