Polițiștii opresc autobuzele în Pitești! Călătorii sunt verificați dacă au măști de protecție. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii argeșeni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli şi aplicarea prevederilor legale în vigoare. Printre altele, polițiștii verifică respectarea recomandărilor medicale specifice stării de alertă. Oamenii legii au început să oprească autobuzele Publitrans aflate în cursă. Motivul: călătorii nu mai au voie în mijloacele de transport în comun fără mască de protecție.

Reamintim că amenda pentru persoanele care nu poartă mască în spațiile publice închise este cuprinsă între 500 de lei și 2500 de lei.

”Polițiștii recomandă în continuare adoptarea permanentă a unei conduite preventive și respectarea regulilor de circulație, precum și a prevederilor legale specifice stării de alertă. Reamintim că scopul activităţilor desfăşurate de poliţişti nu este de a sancționa cetățenii, ci de a preveni săvârșirea unor fapte de natură contravențională sau penală, precum și de a limita răspândirea virusului Covid 19. În situația în care vor fi constatate și alte abateri de la lege, acestea vor fi sancționate conform legislației penale și contravenționale în vigoare, în funcție de fiecare faptă în parte.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă”, transmite Poliția Argeș. (foto ilustrativ)

Comments

comments