Instituția Prefectului Argeș informează că numărul testelor COVID efectuate în județ, de tip Real Time PCR, prin DSP Argeș și unitățile sanitare, a ajuns la 2.848. Aproape 1000 de teste au fost realizate de către DSP Argeș. Tot Prefectura mai transmite că au fost testate 3.922 de persoane prin DSP, spitale și fundații private.

Diferența dintre testele făcute (2848) și numărul persoanelor testate (3922) o reprezintă testarea realizată de ONG-uri și clinici private, transmit reprezentanții Prefecturii, care mai precizează că Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș nu are însă evidența numărului de teste efectuate de entitățile private…

“Două la primărie, două la prefectură”

Ca o concluzie… numărul persoanelor testate nu prea dă cu numărul testelor efectuate sau altfel spus: “Două la primărie, două la prefectură, curat murdar, coane Soare”.

Dar așteptăm o informare concretă din partea Prefecturii, care ne transmite următoarele: ”Singura situație centralizată la nivel județean este cea de la DSP (2800 de teste PCR). Diferența până la celălalt număr (3922) este dată de persoanele care s-au testat pe cont propriu, în afara metodologiei naționale. Operatorii privați nu sunt obligați să comunice numărul persoanelor sau a testelor pe care le-au efectuat în afara metodologiei. Ignorați cifra ulterioară comunicată. Încercăm să facem și evidența totală la nivel de județ, dar nu este atât de ușor”, transmite prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

Până la acest moment au fost testați 0,67% din locuitorii județului

Dacă chiar au fost testate 3922 de persoane la nivelul județului, în cazul cel mai fericit, la o populație a Argeșului de 580.000, înseamnă că până la acest moment au fost testați doar 0,67% din locuitori.

Comments

comments