De la începutul anului şi până în prezent, poliţiştii din Argeş au suspendat 308 permise ale unor şoferi prinşi băuţi la volan şi alte 1.136 pentru depăşirea vitezei regulamentare pe drumurile publice. Din acest punct de vedere, judeţul este „recordman” pe ţară la numărul de permise reţinute, dar şi la cuantumul amenzilor aplicate, ţinând cont că pentru fiecare dintre respectivele abateri amenda este de 14 milioane de lei vechi. În plus, fiecare şofer a încasat 20 de puncte şi a fost tras pe dreapta 90 de zile.
„Din păcate, suntem campioni pe ţară la aceste abateri, dar asta şi pentru că suntem un judeţ de tranzit şi mulţi dintre cei prinşi sunt din alte judeţe. Nu e mai puţin adevărat că şi oamenii noştri sunt mai intransingenţi cu astfel de abateri, de unde şi numărul mare de conducători auto sancţionaţi. Iar această statistică se referă doar la cazurile în care alcoolemia celor prinşi băuţi la volan nu a depăşit 0,40 miligrame la mie, dat fiind că, după 0,41 miligrame, legea impune recoltarea de probe biologice şi se face dosar penal, cazurile ieşind astfel din responsabilitatea noastră şi fiind cercetate direct de Parchet”, ne-a declarat comisarul-şef Dănuţ Dinu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Argeş. În ceea ce priveşte un alt record – cea mai mare viteză înregistrată pe radarele argeşene – aceasta a fost, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei argeşene, de 161 de kilometri pe oră.
Dacă vor să îşi recupereze permisul de conducere mai devreme, vitezomanii pot susţine examen şi astfel li se face o reducere de 30 de zile la suspendare. În cazul celor pedepsiţi pentru alcool, dacă nu dau examen de recuperare a permisului, suspendarea se prelungeşte cu 30 de zile!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI