Direcţia Silvică a încasat 10 miliarde din fructe de pădure şi plante medicinale

Pădurile din Argeş, dar şi domeniile de vânătoare şi păstrăvăriile aduc profituri frumoase Direcţiei Silvice Argeş. Din partidele de vânătoare, dar şi din vânzarea de păstrăv sau exploatarea ciupercilor, a plantelor medicinale şi a fructelor de pădure, instituţia a realizat un profit frumos şi în 2012. Numai în primele nouă luni ale anului, profitul înregistrat de una dintre cele mai bogate instituţii din judeţ, Direcţia Silvică, a fost de aproximativ un milion de lei noi, adică nu mai puţin de zece miliarde de lei vechi.

Deşi seceta a făcut ravagii şi în ceea ce priveşte producţia de ciuperci, fructe de pădure sau plante medicinale, din pădurile argeşene s-au adunat până acum 155 de tone de fructe de pădure, aproximativ 50 de tone de ciuperci şi 80 de tone de plante medicinale. Au mai crescut şi preţurile de vânzare pentru aceste produse, instituţia comercializând măceşele cu 1,7 lei pe kilogram, spre deosebire de 1,5 cât s-a încasat anul trecut, iar zmeura s-a vândut cu 1.900 de euro pe tonă.
Cea mai mare parte a producţiei din pădurile din Argeş merge direct la export. Motivul este unul foarte simplu: în România nu există agenţi economici care să se ocupe de ambalarea şi comercializarea sau prelucrarea acestor produse. Plantele medicinale şi fructele de pădure de cea mai bună calitate pleacă din Argeş spre ţări din toată Europa, în special în Franţa şi Germania.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.