Ministerul Afacerilor Interne a luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor locale.

Aproape 1.900 de poliţişti, pompieri şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş vor fi angrenaţi în misiuni, pentru buna desfăşurare a procesului electoral.

Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestor misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

Peste 460 de poliţişti şi jandarmi, se vor afla în stradă, pentru a asigura măsurile de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, în această perioadă.

La cele 520 de secţii de votare, contituite la nivelul judeţului Argeş, pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor locale peste 1.000 de poliţişti, pompieri şi jandarmi vor asigura măsuri de pază şi protecţie.

Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, vor acţiona, conform competenţelor, 119 poliţişti, constituiţi în 57 de echipe operative.

A fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 143 de poliţişti şi jandarmi, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă o va impune.

Comments

comments